Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣυμβουλές για αγορά desktop υπολογιστή
thanasis antoniou ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα σας,
Είμαι ο Θανάσης. Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις συμβουλές που μας δίνετε. Αρχές Νοέμβρη θα αγοράσω καινούριο PC γιατί αυτός που έχω τώρα τα έχει φτύσει. Δεν κάνω καμία τρελή χρήση στον υπολογιστή (Youtube, ταινίες, άντε και κάνα manager ή world of tanks στα μεγάλα κέφια). Εγώ πολλά από το τεχνικό κομμάτι των υπολογιστών δεν γνωρίζω και γι αυτό θα ήθελα γνώμες και συμβουλές για τα κομμάτια που έχω επιλέξει (τα υλικά τα έχω αποφασίσει με βάση πράγματα που ακούω από φίλους αλλά και από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα π.χ. τροφοδοτικά για ηλίθιους κτλ :P). Αρκετά με τον πρόλογο πάμε στο ζουμί. 
Το τελικό ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω είναι περίπου 800€. Όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί το ποσό όλο μαζί. Και γι αυτό σκέφτομαι τα εξής:
Αρχικά κρατάω τον σκληρό δίσκο που έχω στο παλιό pc (το μόνο που μπορεί να μπει στον καινούριο). Ένας ssd 120 gb.
Και λέμε: 
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 5 2400G ( η επιλογή του επεξεργαστή έγινε με βάση την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ώστε να χρησιμοποιηθεί αρχικά χωρίς κάρτα)
Μητρική: ASROCK B450M PRO4
Ram: G.Skill RipjawsV 16gb DDR4-3200MHz
Τροφοδοτικό: Seasonic Focus Plus 550 Gold
Κατά τον Δεκέμβρη σκέφτομαι:
Κάρτα γραφικών: GEFORCE GTX 1060 6gb
SSD: Adata SX8200NP-240GT-C ή Samsung 970 Evo NVMe M.2 250GB (ο ADATA στο userbenchmarkt έχει καλύτερο rating όμως ο samsung μήπως είναι καλύτερος)

Όλοι μου λένε πως είναι υπερβολικά όλα αυτά για την χρήση που τον θέλω όμως εφόσον θα γίνει που θα γίνει αγορά καινούριου pc να είναι μια καλή αγορά... ή έστω να έχει περιθώρια βελτίωσης...
*Το ότι δεν πολυπαίζω παιχνίδια δεν σημαίνει ότι δεν θέλω, σημαίνει πως είναι χρέπι ο υπολογιστής μου :P
** Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι...

 

 

 

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θανάση,
Εντάξει είναι όλα, η μνήμη μόνο είναι μάλλον υπερβολική για τη χρήση που αναφέρεις. Θα σου έλεγα να έβαζες 8GB, και αν δεις πως χρειάζεσαι παραπάνω, προσθέτεις αργότερα.
Το Userbenchmark δεν είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή. Δες αν υπάρχει κάποιο review στο Anandtech ή κάποιο άλλο αξιόπιστο review site για την απόδοση των δίσκων. Όχι ότι θα δεις καμία σπουδαία διαφορά ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς δίσκους ίδιας τεχνολογίας, οι διαφορές συνήθως είναι αδιόρατες.

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ, 
Όσο για την RAM, μόλις είχα δει το επικό "Γιατί η Υπερβολική Μνήμα RAM είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ"... εεε όσο να πεις το κατάλαβα το point :D :P
και πάλι ευχαριστώ,
Συνεχίστε την καλή δουλειά!

 

 

 

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Άλλη μια ερώτηση γρήγορη...
Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (εννοώ που θέλω να έχει ο επεξεργαστής και κάρτα γραφικών μαζί για τον πρώτο καιρό), ποιον επεξεργαστή θα πρότινες στα 150-200 ευρώ. Καταρχάς αξίζει να πάω στο ryzen 7? 1700 ή 1700x? (για παραπάνω δεν αξίζει με την χρήση που κάνω εγώ στο pc)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

O Ryzen 5 2600 είναι αρκετός. Δεν βλέπω το λόγο ούτε να μείνεις στην 1η γενιά ούτε να πας σε Ryzen 7 για τη χρήση που αναφέρεις.

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Για κουτί υπολογιστή έχεις καμία ιδέα; Αν και δεν γουστάρω καθόλου τα turbo-X γενικότερα, έχει ένας φίλος το Turbo-X Cerberus VI Midi Tower και το δίνει με 20€. Έχω δει βέβαια και το σχετικό βίντεο που έχεις ανεβάσει για τα κουτιά και τα turbo-x κτλ. Τι λες αξίζει τούτο?
Αλλιώς κάποια άλλη πρόταση γύρο στα 50-80€ (να κρατήσει και κάμποσο όπως λες και εσύ ;) ) Δεν θα με χάλουσε και κανένα led φωτάκι αλλά πρώτα απ΄ολα να κάνει την δουλεία του. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Προσωπικά, τσίχλες να έβγαζαν Turbo-X, δεν θα δοκίμαζα ούτε στο τζάμπα, έχω καεί άσχημα με προϊόντα αυτής της μάρκας.
Θα μου πεις, τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα κουτί? Στη χειρότερη περίπτωση, αν είναι κακοφτιαγμένο, να αρχίσει να συντονίζει και να τρίζει με τη λειτουργία του υπολογιστή. 
Για καινούριο κουτί, τα Masterbox έχουν βγει εξαιρετικά καλά, ειδικά από τη στιγμή που σου δίνουν ευελιξία να διαμορφώσεις όπως θέλεις το εσωτερικό.