Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣυμβουλές για τηλεχειριστήριο τηλεόρασης που δεν ανταποκρίνεται πια
Orestes P ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα.
Το τηλεχειριστήριο ενός εξωτερικού αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος τηλεόρασης (μάρκα Focus) σταμάτησε να ανταποκρίνεται.
Αφού το άνοιξα και δοκίμασα διάφορους τρόπους καθαρισμού της πλακέτας, μήπως κι οφειλόταν από αυτό, τελικά πήγα κι αγόρασα κάποιο άλλο απομίμηση, το οποίο μου το προγραμμάτισαν από το μαγαζί που το πήρα.
Το συγκεκριμένο μάλιστα είχε και λαμπάκι που αναβόσβηνε με κάθε πάτημα κουμπιού. Μετά από λίγους μήνες όμως, δυστυχώς σταμάτησε να ανταποκρίνεται κι αυτό. Προσπάθησα να το ανοίξω για αντίστοιχους καθαρισμούς, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Για το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο είδα ότι είχε και θύρα mini USB για επαναπρογραμματισμό λειτουργίας, όπου με λίγη αναζήτηση κατάφερα και το επαναπρογραμμάτισα, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο λειτουργεί (όποτε συνδεόταν με τον υπολογιστή ή λάμβανε δεδομένα, το ενδεικτικό λαμπάκι αναβόσβηνε κανονικά). Παρ' όλα αυτά δεν ανταποκρίνεται με την συσκευή του αποκωδικοποιητή (ούτε το λαμπάκι αναβοσβήνει με το πάτημα των κουμπιών).
Να προσθέσω ότι και στα δύο τηλεχειριστήρια, οι πλακέτες τους έδειχναν καθαρές, ενώ οι ενέργειες που έκανα εγώ ήταν να τρίψω με μια γόμα τις επαφές ή να ψεκάσω με spray επαφών και να τις σκουπίσω στη συνέχεια με πανάκι από ίνες.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, πριν πάω να αγοράσω πάλι κάποιο άλλο τηλεχειριστήριο, αν έχετε να προτείνετε κάποια συμβουλή από σχετική εμπειρία ή τι μπορεί να φταίει και σταματούν αυτά να λειτουργούν.
Ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Ορέστη
Δοκίμασε να προγραμματίσεις το τηλεχειριστήριο για μία άλλη συσκευή. Εκεί λειτουργεί κανονικά; Αν έχεις πάλι πρόβλημα, σημαίνει ότι απλά χάλασε.
Λογικά τα τηλεχειριστήρια ήταν κακής ποιότητας και δεν έκανες εσύ κάτι λάθος. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέχεις με την συντήρησή τους.
Μήπως τα αποθηκεύεις σε κάποιο χώρο με πολύ ζέστη ή πολύ υγρασία; 

Orestes P απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν λειτουργεί ούτε αλλού. Μάλλον χάλασε κι αυτό πρόωρα.

Από όσο έχω δει, οι συσκευές βρίσκονται σε συνθήκες δωματίου. Δεν πιστεύω η δυσλειτουργία τους να προήλθε από συνθήκες θερμοκρασίας ή υγρασίας. Λέω να τις πάω πάλι σε άλλον τεχνικό που βρήκα να τις δει και τις δύο. Αν εντοπίσει κάτι το αξιοπερίεργο, θα το αναφέρω κι από εδώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οπότε, αναμένουμε νεότερα Ορέστη.