Tasos Tsimplakis ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια χαρά!
Είδα το βίντεο για την αγορά pc σε κομμάτια , και στη συνέχεια τη λίστα με τα προτεινόμενα. Είδα ότι τα gaming pc που προτείνετε ξεκινούν από 800 ευρώ. Είναι απίθανο να προκύψει σύνθεση pc μέχρι τα 500 ευρώ που να είναι κατάλληλη και για gaming;
Συγκεκριμένα θα ήθελα ένα pc κατάλληλο για ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο, σχεδίου και εικόνας (corel draw, illustrator, λίγο after effects) και να μπορεί να σηκώσει αξιοπρεπώς παιχνίδια όπως τα τελευταία Assassin's creed ή τα Gta. Οκ, και να μη χρειάζομαι σε κανένα χρόνο αναβάθμιση.
Σαν μέτρο σύγκρισης, χρησιμοποιώ ένα laptop της Samsung με επεξεργαστή quad-core Core i7-2630QM στα 2,20,  8GB DDR3 Ram και GeForce GT540M στα 2GB. 
Με αυτό το laptop, το οποίο έχω εδώ και περίπου 6 χρόνια, καταφέρνω να παίζω μέχρι και το Gta V (στο low βέβαια) και το Assassin's creed Rogue, αλλά και να τρέχω παράλληλα corel draw, photoshop και illustrator μαζί με 25 καρτέλες ανοιχτές στον Chrome απροβληματιστα, χωρίς να πετάει βέβαια κιόλας. 
Λοιπόν; θα άξιζε η αγορά σταθερού pc, πύργου, στα 500 Ευρώ για την αναβαθμισμενη χρήση που περιγράφω πιο πάνω; Να σηκώνει δηλαδή αξιοπρεπώς τα τελευταία παιχνίδια αυτού του είδους, και να υπάρχει σημαντική βελτίωση στη διαχείριση των προγραμμάτων που ανέφερα; Υπάρχει σύνθεση που να πλησιάζει σε κάτι τέτοιο; 
Ευχαριστώ ! 

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ανέκαθεν είχαμε προτάσεις για gaming γύρω στα 500 ευρώ, μάλλον δεν κοίταξες αρκετά προσεκτικά τον οδηγό.
Ακόμα και ένας τόσο οικονομικός υπολογιστής θα είναι αναμφισβήτητα καλύτερος από το laptop που έχεις για οποιαδήποτε χρήση.

Tasos Tsimplakis απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οντως, το διάβαζα από το κινητό και μάλλον τις προσπέρασα.
Σχετικά με αυτόν με τα 530 €, μπορείτε παρακαλώ να μου πειτε ποιες είναι οι δυνατότητες αναβαθμισεις και ποιοι οι περιορισμοί;
Ευχαριστώ! 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μπορείς να αναβαθμίσεις σε επεξεργαστή μέχρι i7 8700K με τον Intel, ή με τον AMD μέχρι οποιονδήποτε Ryzen υπάρχει τώρα ή θα βγει μέχρι και το 2020.
RAM μπορείς να προσθέσεις έως 32GB χωρίς να αντικαταστήσεις τις αρχικές, για σύνολο 40GB
Κάρτα γραφικών παίρνει οποιαδήποτε υπάρχει ή θα βγει, αρκεί να επαρκεί η ισχύς του τροφοδοτικού. Μπορείς να ελέγξεις με το PSU Calculator.
https://www.pcsteps.gr/1465-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-psu-calculator/