Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣυνέπειες από αλλαγή domain name
Διονύσης Πλέσσας ρώτησε πριν 4 έτη

Στην προηγούμενη ερώτηση σας έγραψα ότι ήθελα να αγοράσω ένα domain name και ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάποια πράγματα. Τελικά το αγόρασα και μετέφερα την ιστοσελίδα μου στο νέο domain name (έχω και τα δύο στην κατοχή μου). Δημιουργήθηκαν όμως κάποιες συνέπειες. Ένα άρθρο μου είχε καταφέρει να είναι στην πρώτη σελίδα αναζήτησης της Google με την παλιά διεύθυνση και όπως καταλαβαίνετε δεν ανοίγει (αναφέρει ο firefox ότι υπάρχει αποτυχία ασφαλούς σύνδεσης). Υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω τα παλιά links που είχα με το προηγούμενο domain name; Όλη η διαδικασία κατοχύρωσης έγινε μέσω της Enartia (Papaki/Top.Host/Core).

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Διονύση,

Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να είχες προβλέψει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να κάνεις 301 redirect όλες τις διευθύνσεις στο παλιό domain στις αντίστοιχες στο καινούριο, εφόσον φυσικά έχεις κρατήσει όλη τη διεύθυνση ίδια πλην του ίδιου του domain.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι απλό, γιατί εξαρτάται από τις δυνατότητες που δίνει ο καταχωρητής domain, και πιθανώς να θέλει και γνώσεις σχετικά με regular expressions. Το καλύτερο θα ήταν να το αναθέσεις σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία να το κάνει εκείνος για εσένα.

Δυστυχώς δεν έχουμε να προτείνουμε κάποιον, αλλά μπορείς να βάλεις μια αγγελία στο Freelancer που έχουμε παρουσιάσει:

https://www.pcsteps.gr/61905-%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-freelancer/

Διονύσης Πλέσσας απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αν τελικά δεν μπορέσω να κάνω κάτι (βέβαια θα προσπαθήσω και θα κοιτάξω και αυτό που προτείνετε), η Google υπάρχει πιθανότητα να ενημερώσει τα αποτελέσματά της και να βγάλει τα links που δεν λειτουργούν και να ανεβάσει αυτά με το νέο domain έστω και μακροπρόθεσμα;
Ακόμα ο καταχωρητής, στον οποίο βρίσκομαι, μπορεί να με βοηθήσει να κάνω τα συγκεκριμένα redirects ή δεν έχει κάποιο νόημα να απευθυνθώ στον καταχωρητή μου;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα κι από εμένα Διονύση

Οι μηχανές αναζήτησης θα εντοπίσουν κανονικά το νέο site και ανάλογα το SEO θα το εμφανίσουν στα αποτελέσματα. Αυτό παίρνει συνήθως λίγες μέρες.

Όσο αφορά το δεύτερο ερώτημα, δεν αποκλείεται να σε βοηθήσει, αλλά δεν νομίζω πως έχει κάποια σχετική υποχρέωση.

Διονύσης Πλέσσας απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Συνέβη μια θετική εξέλιξη. Ο καταχωρητής προσφέρει την δυνατότητα ένα domain να κάνει redirect σε ένα άλλο και προς μεγάλη μου χαρά αυτό πιάνει και τις υποσελίδες (πχ τα άρθρα) με μια μικρή λεπτομέρεια: Το παλιό μου domain δεν έχει το https πλέον, αλλά το http. Οπότε αν πατήσω ένα παλιό link δεν με πάει στο site, αλλά αν βάλω μπροστά το https με πάει κανονικά στο νέο domain με την παλιά διεύθυνση. Άρα πιστεύετε ότι με την αγορά ssl για το παλιό domain θα λύσει οριστικά το πρόβλημα; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το πιο πιθανό είναι πως αν γίνει και το παλιό site https θα λυθεί το πρόβλημα.