Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣυναργεμος για Ιούς! (ή μήπως false alarm?)
Nikos Zafman ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,

Ελπιζω να σαι καλά. Στο PC της κοπέλας μου της έχω προτέινει (διαβάζοντας το site σου φυσικά) να εγκαταστήσει πολλά προγράμματα απο αυτά που προτείνεις, και κυρίως το bitdefender, malwarebytes, και το ΗΙΤΜΑΝpro για δέυτερη ''γνώμη''.
Στο Scan που έκανε πρόσφατα το bitdefender και malwarebytes δεν έδειξαν τπτ στο full scan.
Όμως όταν έτρεξε το Hitmanpro της έβγαλε 2 ιους και καμιά πενηνταρια 'traces''.
Οι ιόι που εμφανίζονται είναι ο KMS και ΚMS/Spico οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στον φάκελο c:\kms. Απο ότι έψαξα λίγο στο νέτ έχει μάλλον σπασμένα windows 10 (ύστερα απο αναβάθμιση απο 8.1 ενενργοποιήθηκαν κανονικά!) και το πρόγραμμα KMS είναι licence activator (αν τα λέω σωστά).
Ερώτηση: Είναι όντος ιός ή μήπως false alarm της μηχανής του hitmanpro ? Το bitdefder Free και το malwarebytes γιατί δεν το αναγνωρίζουν ως ιο? Υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης? Έκανα scan με το Kaspersky rskue disk (προληπτικά) αλλά ούτε αυτο έδειξε κατί.
Της συνέστησα προσωρινά να επιλέξει ignore στο καθάρισμα του hitmanpro έως ότου έχουμε μια δέυτερη γνώμη για το τι θα κάνουμε. Μήπως να αλλάξουμε anivirus γιατι και εγώ αυτό έχω?
ps.: Αυτή την στιγμή δεν παίζουν χρήματα για αγορά νέου κλειδιού win10. Εγώ έχω μόνο ένα δικό μου.
ps1.: Τα win.8.1 τα είχε βάλει σπασμένα καιρό τώρα για να τα δοκιμάσει και παρέμειναν έτσι.

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχει το kms pico, και υπάρχουν άλλες εκατοντάδες προγράμματα, που επίσης λέγονται έτσι και είναι γεμάτα ιούς. Λόγω του θέματος δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.