giorgos 1979 ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα παιδια! Θελω να σας ρωτησω κατι σχετικα με την συνδεση των ανεμιστηρων σε ενα κουτι... Οι ανεμιστηρες του κουτιου μου ειναι 3 και συνδεονται ειτε με 4pin molex αρσενικο η θηλυκο στο τροφοδοτικο και εχει και 3pin που συνδεονται στην μητρικη μου. Εγω τα εχω συνδεσει τους 2 μπροστα με την μητρικη 3pin και το πισω με molex τροφοδοτικου. Υπαρχει διαφορα? Υπαρχει καποια αλλη πιο σωστη συνδεσμολογια? Συμφωνα με αυτα που εχω... 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Αν συνδέσεις τους ανεμιστήρες απευθείας στο τροφοδοτικό, δεν θα μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα περιστροφής τους. Θα λειτουργούν πάντα στο μέγιστο. 
Από την άλλη, αν τους συνδέσεις πάνω στη μητρική, μπορείς να ρυθμίζεις την ταχύτητα περιστροφής (αν το BIOS το επιτρέπει). Αυτή είναι η κύρια διαφορά.
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις μέσω της μητρικής μπορείς να ελέγχεις τα χρώματα RGB ανεμιστήρων. 

giorgos 1979 απάντησε πριν 5 έτη

Λοιπον τσεκαρα την μητρικη ουτως η αλλως δεν μπορω να ελεγξω την ταχυτητα των ανεμιστηρων απο αυτην ισως λογο της μητρικης η λογω οτι ειναι 3pin, εμενα με νοιαζει να δουλευουν στο φουλ οι ανεμιστηρες λογω του οτι ο χωρος που μενω δεν εχει κλιματισμο και ζεσταινονται ολα στο pc, Αυτο που θελω να ξερω ο πισω ανεμιστηρας ειναι στο molex του τροφοδοτικου οποτε δουλευει στο μεγιστο... Οι αλλοι 2 μπροστινοι ανεμιστηρες που ειναι συνδεδεμενοι στην μητρικη 3pin σε τι στροφες δουλευουν? Αλλιως αν δεν μπορουμε να ξερουμε να τους συνδεσω και αυτους σε molex! 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Άρα, στη σύνθεση σου οι ανεμιστήρες θα λειτουργούν στο μέγιστο και στις δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχει διαφορά.

giorgos 1979 απάντησε πριν 5 έτη

Οκ!  Αυτο ηθελα να δουλευουν στο μεγιστο! Ευχαριστω για την αμεση απαντηση και βοηθεια! καλη συνεχεια!