Γιαννης Παζεγακης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα σας! εχω το sony davdz280 hometheater. Αυτο εχει και ενσωματωμενο dvd.
Tο 5.1 δουλευει κανονικα αν συνδεσω με την τηλεοραση το home theater ,αλλα εγω θελω με το pc. βαζοντας το καρφι-καρφι jack 3.5mm εχω μονο το 2.1... ο ενησχυτησ εχει hdmi , dmport ,και scart( που δεν το χρειαζομαι).ωστοσο εχω βαλει πανω σε μια gtx1050ti την οθονη με hdmi και εχω κενο το hdmi της mobo (msi b350 )...υπαρχει τροπος βγαλω 5.1? και επισης αν συνδεσω με hdmi το home theater στην mobo θα μπορει να λειτουργησει ας πουμε ως καρτα ηχου,ή θα μου καψει κατι?

ευχαριστω εκ των πρωτερων  

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Γιάννη

Αν η μητρική υποστηρίζει 5.1 ήχο, μπορείς να συνδέσεις κανονικά το HDMI στο home theater σου για να έχεις έξοδο ήχου.

Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω να βγάλω από χωριστό HDMI εικόνα και ήχο, αλλά υποθετώ πως γίνεται κανονικά, αν απιλέξεις τη σχετική έξοδο ήχου από τις ρυθμίσεις των Windows.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς στην τελευταάι ερώτηση σου. Η κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή του υπολογιστή σου.

Γιαννης Παζεγακης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπερα και παλι,και ευχαριστω για την αμεση απαντηση

ωστοσο μια διευκρυνηση,εχω 2 hdmi τελικα πανω στην καρτα γραφικων...επισης απο τα specs της μηρικης λεει οτι καλυπτει studio sound hi-fi ,ειναι η msi b350 vd-s .οπως μου απαντησες parapanv  λογικα απλα θα θελει ρυθμηση..απλα φοβομουν μην κολησει τπτ.

ξερεις αν η καλυψη για το  *hi-fi* συμπεριλαμβανει το 5,1?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς, στο manual δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για να απαντήσω με σιγουριά. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι πως το υποστηρίζει, καθώς το codec που διαθέτει υποστηρίζει 5.1