andreas asd ρώτησε πριν 7 έτη

γεια σας , εχω μια απορια . εχω 2 συστηματα και το ενα δεν εχει καρτα δικτυου οποτε δεν μπορει να μπει στο ιnternet ασυρματα (δεν θελω να παρω ουτε powerline ουτε καρτα δικτυου). γινεται να συνδεσω το συστημα που μπορει να μπει στο wifi με αυτο που δεν μπορει ,μεσω ethernet ?και να μοιραστουν καπως την συνδεση.αν ναι?, μπορειτε να μου στειλετε τις καταλληλες ρυθμισεις ? σας ευχαριστω

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αντρέα,
Εννοείς ότι το ένα σύστημα δεν έχει ασύρματη κάρτα δικτύου ή δεν έχει εντελώς; Αν δεν έχει εντελώς (το θεωρώ δύσκολο να μην έχει) δεν μπορείς να συνδεθείς σε κανένα δίκτυα με κανέναν τρόπο. 

andreas asd απάντησε πριν 7 έτη

δεν εχει ασυρματη καρτα δικτυου .δεχεται κανονικα ethernet .

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Θα χρειαστείς ένα απλό καλώδιο ethernet A-B και θα ενεργοποιήσεις το internet connection sharing.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ:
http://www.informit.com/articles/article.aspx?p=2455390&seqNum=6

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

 Εξαρτάτε για τι είδους χρήσης μιλάμε στο δεύτερο σύστημα - pc. Αν θες μόνο μεταφορά αρχείων - δεδομένων η λύση ειναι αυτί που είπε ο Γιώργος. 
Αν όμως σε ενδιαφέρει το δεύτερο να εχει και internet ειναι λίγο μπέρδεμα. Αν κατάλαβα σωστά το πρώτο σύστημα συνδέεται ασύρματα στο internet μέσω wifi και εχει και ethernet πόρτα. Για αυτή την περίπτωση εκτός που θα πρέπει να γινει η σύνδεση του wifi κοινόχρηστη, χρειάζεται να γινει και (μια τύπου γέφυρα μεταξύ wifi και της ethernet) στο πρώτο. Διαφορετικά δεν θα έχεις internet. Tελος να έχεις υπ όψιν σου ότι για να έχεις internet στο δεύτερο πρέπει να ειναι ανοιχτό οπωσδήποτε το πρώτο σύστημα. 

andreas asd απάντησε πριν 7 έτη

και αυτη την γεφηρα μεταξυ του wifi και του ethernet πως την κανω ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αντρέα θα βρεις αναλυτικές οδηγίες εδώ:
https://www.windowscentral.com/how-set-and-manage-network-bridge-connection-windows-10