Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsσυνδεση pc σε τηλεοραση
Jack Jackoulis ρώτησε πριν 10 έτη

καλησπερα αγγελε διαβασα τον οδηγο σου και θελω να ρωτησω η υποδοχη hdmi του υπολογιστη θα ειναι στην καρτα γραφικων σωστα ? και κατι ακομα υπαρχουν διαφοροι τυποι hdmi π.χ mini hdmi η κανονικο hdmi ? και αν θελω να δω μια ταινια online το καλωδιο πρεπει να υποστηριζει μεταφορα δεδομενων κατι τετοιο ? http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751667

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Ναι, σε σταθερό υπολογιστή θα είναι στην κάρτα γραφικών.

Όλοι οι υπολογιστές, τα laptop και οι τηλεοράσεις έχουν κανονικό HDMI. Το HDMI mini πιθανώς να βρίσκεται σε tablets. Προσωπικά δεν έχω δει καμία συσκευή με HDMI mini.

Όλα τα HDMI υποστηρίζουν μεταφορά δεδομένων. Το HDMI είναι ψηφιακό πρωτόκολλο, μόνο δεδομένα μεταφέρει ;-)

Όπως είπα και στον οδηγό, το φθηνότερο δυνατό καλώδιο στο μήκος που θέλεις είναι το κατάλληλο καλώδιο, δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά που να κάνουν ένα HDMI κατάλληλο και ένα άλλο ακατάλληλο.

Demis Arsenis απάντησε πριν 10 έτη

καλησπέρα ,εχω μια τηλεοραση LED 40 άρα και θελω να γράψω απο το βιντεο στο usb μέσω PVR μια βάπτιση που ειχα βιντεοσκοπήσει .παιδεύομαι απο το πρωί και δεν βρισκω τι συμβαίνει ; Ενω παιζει κανονικα στην τηλεόραση όταν πατάω το rec ord για να γραφτεί μου βγάζει δεν υπάρχει σήμα βιντεο..
οι συνδεσεις βιντεο και tv γινονται με scart -μήπως χρειάζεται να πάρω κατι πρόσθετο καλώδιο η μετατροπέα για αυτό ; ευχαριστώ πολύ !

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για να καταλάβω, αυτή τη στιγμή έχεις το βίντεο συνδεδεμένο στην τηλεόραση, και θέλεις να γράψεις στο PVR?

Λογικά θα πρέπει να συνδέσεις το βίντεο απευθείας πάνω στο PVR. Γιατί το PVR δεν λαμβάνει σήμα από την τηλεόραση, το λαμβάνει από την κεραία (πχ για το τηλεοπτικό πρόγραμμα) και το στέλνει στην τηλεόραση.

Άρα, αν έχει κάποια τρίτη είσοδο AV το PVR (είτε είναι Component, είτε SVIDEO είτε HDMI), εκεί θα πρέπει να συνδέσεις το βίντεο.

Demis Arsenis απάντησε πριν 10 έτη

Eχω συνδεσει το βιντεο και παιζει κανονικα στην τηλεοραση ,αλλα δεν παίρνει την εντολη rec για το γράψει στο usb . Αυτή την εντολή τη δεχεται μόνο οταν παίζει τα κανάλια της .την εχω συνδεσει και με svideo και με AV αλλά δεν το δέχεται (να γίνει η εγγραφη στο usb)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν μου είναι ξεκάθαρο από αυτά που μου γράφεις, είναι ξεχωριστή συσκευή το βίντεο και το PVR ή αναφέρεσαι σε μία συσκευή?

Demis Arsenis απάντησε πριν 10 έτη

H τηλεόραση ειναι καινούρια κι εχει ενσωματομένο αποκωδιοποιητή και PVR ,και οταν θέλουμε να γράψουμε μια εκπομπή που βλεπουμε πατάμε στο πληκτρολογιο το Rec και γράφεται στο USB stick απευθείας. Αυτό θέλω να κάνω με μια ταινία που παίζει απο το συνδεμένο βίντεο μέσω scart στην τηλεόραση -να αποθηκεύσω δηλαδή στο USB STICK την ταινία που προβάλλω στην τηλεόραση απο τη βιντεοκασέτα -

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Α, μπράβο, αυτό ήταν που έλλειπε.

Θα πρέπει να δεις στο βιβλίο οδηγιών της τηλεόρασης αν επιτρέπεται η εγγραφή στο USB μέσω κάποιας εισόδου διαφορετικής από την είσοδο της κεραίας.

Αν η ίδια συσκευή δεν το έχει προβλέψει σαν δυνατότητα, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει εξωτερικά.