Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΣυνδεσιμότητα Παλιών Ηχείων με Υπολογιστή
mixalisgr1 . ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα PCSTEPS. 
Έχω ένα παλιό ηχοσύστημα sony , το κλασικό, που δέχεται κασέτες :D cd player και ραδιόφωνο. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει η δυνατότητα τα 2 ηχεία να τα έχω ως ηχεία υπολογιστή και να τα ρυθμίζω από τη βάση του; 
Τα ηχεία δεν έχουν καμία είσοδο η έξοδο ωστόσο εκεί που συνδέονται με τη βάση των λειτουργιών του, έχει μία είσοδο για κίτρινο κόκκινο και άσπρο καλώδιο.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη

Κατά πάσα πιθανότητα τα δύο ηχεία δεν είναι αυτοενισχυόμενα, οπότε αναγκαστικά πρέπει να συνδεθούν σε έναν ενισχυτή που με τη σειρά του θα συνδεθεί στο PC.

mixalisgr1 . απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ Γιώργο

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Αυτά τα βύσματα ονομάζονται RCA connectors. Είναι αρκετά περίεργο ότι το σύστημά σου έχει και ένα κίτρινο connector, το οποίο μεταφέρει σήμα video - το λευκό και κόκκινο βύσμα μεταφέρει το αριστερό και δεξί κανάλι audio. Τι δουλειά έχει ένα video connector σε ένα σύστημα (μόνο?) audio, δε μπορώ να ξέρω. Δες το manual (πολλές φορές είναι διαθέσιμα για download, ακόμα και για παμπάλαια μοντέλα), ή έστω δες προσεκτικά τι γράφει στο κουτί της συσκευής γύρω από τα connectors, πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζεις αν είναι input ή output. Βρήκα στο e-shop κάποια 3.5mm (headphone jack) to RCA converter (άσπρο και κόκκινο μόνο), με τιμές γύρω στο 1€. Ή ψάξε στα κουτιά που πιθανόν να έχεις κρατήσει από motherboards, κάρτες οθόνες ή ήχου. μπορεί να έχεις ένα ήδη.

mixalisgr1 . απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ Χρήστο για την απάντηση σου.