Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣυνδιασμός Μνημών Ram
Vaggelis Ds ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω εάν θα έχω πρόβλημα αν συνδυάσω την CORSAIR CMZ4GX3M1A1600C9B VENGEANCE 4GB με την υπάρχουσα ADATA ad3u1333c2g9-b. Η μητρική που χρησιμοποιείται είναι η gigabyte ga-g41m.

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Βαγγέλη,

δεν έχει νόημα να βάλεις RAM των 1600MHz μαζί με RAM των 1333, οι μνήμες των 1600 θα τρέχουν στα 1333.

Αυτή είναι μια RAM με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρέπει να φροντίσεις οι δύο μνήμες να μην είναι στο ίδιο κανάλι Dual Channel της μητρικής. Στο βιβλίο οδηγιών της μητρικής θα δεις πώς πρέπει να τις τοποθετήσεις ώστε να μην είναι στο ίδιο κανάλι.

Vaggelis Ds απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ!! Κάτι ακόμα. Η συγκεκριμένη μητρική είναι συμβατή με όλες την μνήμες των 4gb που τρέχουν στα 1333 και 1600; Γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν θα φτάσει στα 1600 αλλά την θέλω και για κάποια μελλοντική αναβάθμιση την Ram.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, δεν πιστεύω πως θα έχει προβλήματα συμβατότητας. Γενικά οι μητρικές είναι καλόβολες αν έχουν ένα τύπο μνήμης πάνω, αν πας να συνδυάσεις διαφορετικές RAM σε dual channel μεταξύ τους δημιουργούνται συνήθως τα προβλήματα.

Vaggelis Ds απάντησε πριν 9 έτη

Η μητρική μου έχει 2 slots και αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το 1. Θέλω να προσθέσω άλλη μία 4gb στην υπάρχων ADATA ad3u1333c2g9-b που σημαίνει ότι αναγκαστικά θα δουλέψουν σε dual channel. Ποια θα μου πρότεινες ώστε να μην έχω πρόβλημα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση συμβατότητας σε dual channel. Ακόμα κι αν έβρισκες ακριβώς την ίδια μάρκα και μοντέλο RAM, κάποιες μητρικές θέλουν οι μνήμες να είναι από την ίδια παρτίδα του εργοστασίου για να λειτουργήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που οι μνήμες πωλούνται σε dual channel kit.

Ο μόνος εγγυημένος τρόπος είναι να βγάλεις τη μνήμη που έχεις, και να πάρεις 2x4GB Dual channel kit.

Αν θέλεις να το ρισκάρεις, αυτή η ram έχει ίδια χαρακτηριστικά με τη δική σου.

Vaggelis Ds απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.