Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣυνεργασία μεταξύ cpu και gpu
Γιώργος Μαρ. ρώτησε πριν 10 έτη

Έχω κάπου ακούσει πως αν θέλεις να αγοράσεις μια καινούργια κάρτα γραφικών θα πρέπει να ελέγξεις αν "συνεργάζεται" με τον επεξεργαστή που έχεις ήδη στον υπολογιστή σου...αληθεύει αυτό;Αν ναι, τότε υπάρχει καμιά σχετική ιστοσελίδα ή κανένα σχετικό άρθρο που να με βοηθάει σε αυτό; (Συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός...είμαι αρχάριος σε αυτά τα πράγματα...)

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα Γιώργο,

Όλοι οι επεξεργαστές λειτουργούν με όλες τις κάρτες γραφικών.

Αυτό που είδες μάλλον εννοεί πως αν βάλεις μια πολύ καλή κάρτα γραφικών με έναν πολύ μικρό επεξεργαστή, τότε στα παιχνίδια θα είναι χαμηλότερες οι επιδόσεις επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο επεξεργαστής.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα υπολογισμού, αλλά αν το δεις λογικά, σε ένα σύστημα με διπύρηνο επεξεργαστή των 50 ευρώ δεν έχει νόημα να βάλεις κάρτα γραφικών των 350 ευρώ.

Από εκεί και μετά, ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός είναι μάλλον θέμα εμπειρίας. Αν ενδιαφέρεσαι για κάρτα γραφικών, γράψε μια νέα ερώτηση σχετικά, και θα σε βοηθήσω να επιλέξεις την κατάλληλη.

Γιώργος Μαρ. απάντησε πριν 10 έτη

OK ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Επί την ευκαιρία το cpu μου ειναι Intel Celeron G530 2.4 GHz και το gpu μου AMD Radeon 5450.Είμαι εντάξει;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ναι Γιώργο, μια χαρά είσαι.

vasilis.2008 απάντησε πριν 9 έτη

Ο i5-5200U (2,2 to 2,7 GHz) μπορεί να "δουλέψει" με την Nvidia GF GT840M στα 4 GB;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, Βασίλη, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.