Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣφάλμα αναβάθμισης σε Windowns 10
Antonio Antonio ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας,προσπαθώ εδώ και μια βδομάδα να κάνω αναβάθμιση από Win 7 σε 10. Δοκίμασα αρκετούς τρόπους όπως μέσω usb,dvd κτλπ αλλά τα bios δεν έδιναν προτεραιότητα στο first boot παρ ότι τις σωστές ρυθμίσεις που έκανα από τα bios. Τελικά πήγα να κάνω αναβάθμιση και μέσω στον Windowns (αναβάθμιση τώρα) και ενώ κατέβασε το αρχείο άρχισε να κάνει επανεκκινήσεις,μουβγαλε το εξής σφάλμα:
0xC1900101-0X30017 "Η εγκατάσταση απέτυχε στο στάδιο FIRST_BOOT με σφάλμα κατά τη λειτουργία ΒΟΟΤ" . Έκανα reset τα bios τίποτα,τα αναβάθμισα πάλι τίποτα. Έψαξα να βρω το συγκεκριμένο σφάλμα αλλά πουθενά δεν βρήκα ακριβώς το ίδιο. Η μητρική μου είναι GIGABYTE GA-P35-DS3. Ευχαριστώ πολύ!

10 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Τυχαίνει να έχουμε ίδια μητρική, θα σου πω ποιές ρυθμήσεις εχω εγω και δεν εχω πρόβλημα. Κατ αρχην εχω ενεργο μονο το boot Priority.

Πατάς πάνω του κιλκ και στο επόμενο μενού στην πρώτη θέση βάζεις τον σκληρό δισκο. Η μεταφορά γινετε με τα  + - από τα δεξιά πλήκτρα.

Αφού το κάνεις αυτό πατάς f10 για save και με esc επιστρέφεις στο αρχικό μενού και πατάς exit. Όταν αρχίσει το boot την στιγμη του λογοτύπου πατάς το F10. Απ το μενού αυτό επιλέγεις το CDROM enter και μετά λογικά όταν δει το dvd με τα windows θα σου ζητήσει να πατήσεις ένα πλήκτρο για να φορτώσει. 

Antonio Antonio απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου!
Το εχω κανει αυτο και απλα ανοιγει τα Windowns 7 οπως καθε φορα,δεν αλλαζει τιποτα,ενω παρ ολα αυτα κραταει τις ρυθμήσεις το bios!

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Στο τελευταιο βήμα που γράφω με το μενού του dvd όταν το επιλέξεις σου βγαζει το μήνυμα (press any key from boot cd - dvd)?? Αν δεν στο βγαζει καθόλου τότε το πρόβλημα ειναι στο δισκάκι. 

Antonio Antonio απάντησε πριν 7 έτη

Οχι δεν μου το βγαζει καθόλου. Εχω δοκιμάσει και με usb και παλι παει αμεσως και ανοιγει τα Win7. Και επειδή δεν εβγαλα άκρη με αυτους τους τροπους, πηγα να κανω αναβαθμιση μεσω του MediaCreationTool των Windowns και μετα απο τις επανεκκινήσεις μου βγάζει το παραπάνω σφάλμα...

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πιθανότατα το ISO που χρησιμοποίησες στο στικάκι και στο dvd να είναι κατεστραμμένο. Δοκίμασε να το κατεβάσεις και να το ξαναγράψεις. Επίσης, με τι τρόπο το έγραψες στα αποθηκευτικά μέσα; Έχει σημασία το τι επέλεξες.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Με αυτές της ρυθμίσεις δεν δικαιολογείτε να προσπερνά το dvd και να μην το διαβάζει. Όπως είπε και η Έλενα το ποιο πιθανών ειναι πρόβλημα στο αρχείο iso η να μην κάνεις σωστά την διαδικασία εγγραφής του ώστε να γινει bootable. 
Δες εδώ την διαδικασία.
https://www.pcsteps.gr/14678-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-boot-usb/
Σχετικά με το μηνυμα σφάλματος που σου έβγαλε και εγω δεν βρηκα κάτι σχετικό που το έψαξα.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα !! Εγώ προτείνω πρώτα μία "καθαρή εκκίνηση".
https://support.microsoft.com/el-gr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
Και μετά τα βήματα που προτείνει αυτός της Microsoft.
https://answers.microsoft.com/el-gr/windows/forum/windows_10-windows_install/%CE%B7/384c47d0-134f-42d6-91ba-e5d0dfe349c4?auth=1
Αυτά τα δυό βήματα.Τίποτα άλλο.Έτσι έκανα κι εγώ στο λάπτοπ μου με διαφορετικό κωδικό σφάλματος ,και τα κατάφερα.Την αναβάθμιση στα win10 την είχα κάνει από DVD χωρίς να πειράξω κάτι στο bios.
Ίσως λειτουργήσει και σε σένα.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Ο τρόπος που περιγράφετε στην καθαρή εκκίνηση άφορα απ ότι είδα pc που δουλεύει και φορτώνει τα windows. Στην προκείμενη περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Το ίδιο και ο δεύτερος τρόπος και αυτός άφορα windows που δουλεύουν. 

Antonio Antonio απάντησε πριν 7 έτη

Εβγαλα απο την μητρική την κάρτα για το Wifi και τωρα κανει κανονικα boot.Mε ποια λογικη δεν ξερω ακομα. Σας ευχαριστω παρααααα πολυ για την βοηθεια σας,πραγματικα!

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Ίσως αν ήταν ενεργό το boot από lan να το επηρέαζε.