Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣφάλμα εγκατάστασης των Windows 10 ("Δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση σε αυτόν τον Υπολογιστή")
Chris Dimoulas ρώτησε πριν 9 έτη

 
Προσπαθώντας να αναβαθμίσω από νόμιμα Win 8.1 σε Windows10 , βγάζει το μήνυμα ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο Υπολογιστή (φορητός Samsung R540 που του έχω αλλάξει το δίσκο σε SSD Samsung) διότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμα του Συστήματος του δίσκου.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πώς λύνεται;

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Σου βγάζει κάποιον κωδικό σφάλματος;

Chris Dimoulas απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ κατ' αρχάς για το ενδιαφέρον, όχι δεν υπάρχει κωδικός σφάλματος, το σφάλμα είναι περιγραφικό και αυτό που ανέφερα (δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμα του συστήματος του δίσκου). Έκανα την ίδια ερώτηση στο επίσημο φόρουμ της microsoft και η απάντηση ήταν η παρακάτω την οποία θεωρώ τελείως αόριστη:
"Απάντηση
Γεια σας  Chris Dimoulas,

Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Κοινότητα της Microsoft για το ζήτημα που σας απασχολεί! Θα χαρούμε πολύ να βοηθήσουμε!

Αντιμετωπίζετε θέμα με την αναβάθμιση σε Windows 10 από Windows 8.1 μετά από αλλαγή σκληρού δίσκου σε SSD.
Για το θέμα που αντιμετωπίζετε σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή  σας έτσι ώστε να σας ενημερώσει για πιθανές κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την αναβάθμιση". 

Να ενημερώσω ότι έχω και desk υπολογιστή στον οποίο έκανα επίσης αντικατάσταση δίσκου με SSD της Sumsung και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να αναβαθμιστεί σε Windows 10 (από Win 8.1 νόμιμη άδεια πάντα).

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ Chris. Στα πρώτα πρώτα  σφάλματα δες το Couldn't Update System Reserved Partition

Chris Dimoulas απάντησε πριν 9 έτη

Μάλιστα λοιπόν, φταίει το μέγεθος του partition "Data" απ' ό,τι φαίνεται (είναι πολύ μικρός ο ελεύθερος χώρος, γύρω στα 4MB). Δεν έχω επιχειρήσει ακόμα να κάνω resize αλλά στον Desk Υπολογιστή που έγινε κανονικά η αναβάθμιση σε Windows 10 και το κοίταξα, είναι γύρω στα 122ΜΒ ελεύθερα (400ΜΒ σύνολο). Το πρόβλημα λοιπόν πρέπει να είναι εκεί. Η κοινότητα προτείνει γύρω στα 400ΜΒ στο σύνολο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη λύση του προβλήματος.