Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣφάλμα στον explorer.exe μετά την εγκατάσταση της (KB5023706)
Αριστείδης Σγατζός ρώτησε πριν 1 έτος

Mετα την εγκατασταση της (KB5023706) στα windows 11 λαμβανω το εξης σφάλμα \"Η οδηγία 0χ00007ffc8529bbb0 αναφέρθηκε στη μνήμη στο 0x000000000000000. Η μνήμη δεν ηταν δυνατο να είναι read.\" Το σφάλμα ανφέρεται στην explorer.exe.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Αριστείδη! Στο σφάλμα βγαίνει με μπλε οθόνη ή απλό μύνημα; Δοκίμασες να επανεκκινήσεις τον explorer από τον task manager; 

Αριστείδης Σγατζός απάντησε πριν 1 έτος

Λοιπόν, παιδεύτηκα αρκετά με το πρόβλημα, και το αντιμετώπισα. Αλλά να απαντήσω πρώτα στο ερώτημα. Βγαίνει μέσα σε πλαίσιο και ρωτά "Πίεσε ΟΚ για κατάργηση και ESC για επισκευή".
Καμμία από τις επιλογές δεν έλυνε το πρόβλημα, η πρώτη μου έκλεινε τον explorer (δηλ. την επιφάνεια των windows και δεν έβλεπα τίποτα, και με τη δεύτερη μου έλεγε οτι δεν υπάρχει ενεργός debugger στο Visual Studio, και πάλι άρχιζε να τρέμει η εικόνα.
Τώρα ο Γολγοθάς. Απεγκατέστησα όλες τις Visual C++, και το Visual studio και εγκατέστησα ξανά νεώτερες εκδόσεις. Τίποτα. Ο debugger αφου έψαχνε κανα μισάωρο δεν έκανε τίποτα. Απεγκαθιστώ την ενημέρωση, και σώζω την κατάσταση. Την ξαναεγκαθιστούν τα windows,με το έτσι θέλω. Εγκαθιστώ πάνω τους ξανά τα windows (βλέπε κατέβασμα, εγκατάσταση σε flash,κλπ πάει το Σαββατοκύριακο,) ξαναξεκινώ και φτού, η οθόνη τρέμει. Βγαίνω σε mode επισκευής ξανααπεγκαθιστώ την ενημέρωση (που να πεθάνει η Microsoft), και επιτέλους ο debugger μου λέει οτι φταίει το λογισμικό της κάρτας γραφικών, το απεγκαθιστά και βάζει αυτό των windows που (Θεού θέλοντος) ακόμη δουλεύει. Αυτάααα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστούμε πολυ για την αναλυτική ενημέρωση Αριστείδη! Δυστυχώς, είναι συχνό φαινόμενο οι ενημερώσεις να προκαλούν θέματα.