gtalex ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σου και την προσπάθεια σου να μας κρατάς ενήμερους σε θέματα τεχνολογίας.Η ερωτήση μου αφορά την αγορά επεξεργαστή.Λόγω οικονομικής κατάστασης και ψάχνοντας τη σύνθεση υπολογιστή για παιχνίδια το κάνω κοιτάζοντας για μεταχειρισμένα κομμάτια με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά μη σταθούμε σε αυτό επειδή είναι άλλο κεφάλαιο.Θέλω να μου πεις την άποψη σου σχετικά με τον επεξεργαστή Intel core 2 quad q9650 ή q9550s που τους έχω βρει φυσικά μεταχειρισμένους αν αξίζει;Ξέρω είναι κάπως γενική η ερώτηση ειδικά από τη στιγμή που σου λέω πως το θέλω για παιχνίδια και δε σου είπα πόσα θα διαθέσω.Απλά θέλω να το πάω βήμα βήμα λόγω οικονομικής στενότητας.Συγγνώμη που σου απευθύνομαι στον ενικό.Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Εσύ θεωρείς ότι αξίζει να πάρεις επεξεργαστές και κατά επέκταση και μητρικές που δεν κυκλοφορούν πλέον; Πριν καν προλάβεις να στήσεις το μηχάνημα σου θα είναι ξεπερασμένο πόσο μάλλον για gaming.
Εφόσον θέλεις κομμάτι κομμάτι πήγαινε σε υλικό καινούργιο, ξεκινώντας από τα βασικά και άσε για το τέλος επεξεργαστές μητρικές που η τιμή τους μπορεί να κατέβει μέχρι να έχεις μαζέψει όλα τα κομμάτια.

gtalex απάντησε πριν 9 έτη

Το σκέφτηκα με τη λογική ότι δε μπορώ να διαθέσω ένα σεβαστό ποσό και για μένα ακόμα και τα 800-900 είναι αρκετά σεβαστό για την εποχή μας και με αρκετά λιγότερα χρήματα σε μεταχειρισμένα κομμάτια συνθέσω ένα σχετικά αξιοπρεπές κουτί και αν πάνε καλύτερα τα οικονομικά το ξαναβλέπω.Θα μου πεις αν είναι να πάνε καλύτερα και να ξανά δώσεις χρήματα περίμενε μέχρι να μαζέψεις το ποσό που μπορείς να δώσεις.Απλά είπα ας έχω ένα μηχάνημα πχ με αυτούς τους επεξεργαστές που ανέφερα και τα υπόλοιπα προϊόντα που ταιριάζουν με αυτούς για το ξεκίνημα.Και επειδή δεν είχα ποτέ δικό μου μηχάνημα και είμαι φανατικός των παιχνιδιών σε υπολογιστή και βλέπω με προϊόντα που πλέον είναι σε χαμηλές τιμές σε μεταχειρισμένα και ενδεχομένως κάποια και καινούργια αλλά επειδή είναι περασμένων ετών πιο χαμηλές τιμές και να παίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό και σύγχρονα παιχνίδια.Θα ήθελα και πάλι τη γνώμη σας.Σας ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν είναι σε κανένα επίπεδο καλή ιδέα το να πάρεις μεταχειρισμένα υποσυστήματα. Κατ' αρχάς δεν θα έχεις εγγύηση, οπότε ό,τι σου χαλάσει, πάει χαμένο. Ύστερα, δεν θα έχεις δυνατότητες αναβάθμισης.

Η σωστή τακτική είναι να κάνεις μια αγορά που να μπορεί να σηκώσει αναβαθμίσεις, όπως ο υπολογιστής των 550 ευρώ στον οδηγό αγοράς. Έτσι, μπορείς στο μέλλον να βάλεις ένα καλύτερο επεξεργαστή, ή να αλλάξεις κάρτα γραφικών.

gtalex απάντησε πριν 9 έτη

Αυτά που μου είπες Άγγελε και σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση και χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας εκ των υστέρων τα γνωρίζω περί εγγυήσεων κλπ.Μακάρι να υπήρχε η άτιμη οικονομική άνεση να πάω κατευθείαν για καινούριο, αλλά θα είδες στο προηγούμενο μήνυμα μου ότι ανέφερα μια άλλη περίπτωση του αν πάνε καλύτερα τα οικονομικά τότε θα δώσω και άλλα.Παρακολουθώ αρκετό καιρό όλα όσα ανεβάζεις απλά βρέθηκα σε δίλλημα και ειλικρινά οι οδηγοί αγοράς που ανεβάζεις είναι χρησιμότατοι.Όντως το σύστημα των 550 ευρώ είναι αρκετά καλό και το κυριότερο πολύ αναβαθμίσημο και θα σου κάνω μια ερώτηση που πολλοί μπορούν να πουν τι χαζό ρώτησα.Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι το GTA γενικά όλη η σειρά.Πιστεύεις εργατών και σε πολύ ελάχιστες ρυθμίσεις να βάλω το GTA V θα μπορεί να τρέξει με το σύστημα των 550 ευρώ;Σας ευχαριστώ και πάλι. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

To GTA V θα τρέξει άνετα στο σύστημα των 550 ευρώ, με γραφικά άνω του μετρίου.

gtalex απάντησε πριν 9 έτη

Σ' ευχαριστώ Άγγελε για το χρόνο σου και για την συνολική δουλειά που κάνεις μέσω του σάιτ!