Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣχετικά με επεξεργαστή
Παντελής Α. ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.Ο καινούριος μου επεξεργαστής ειναι ο i5 7600 και έχω τις εξής απορίες.

Στις πληροφορίες του επεξεργαστή απο το σύστημα στον Πίνακα ελεγχου δεν επρεπε να γραφει i5 7600 3.5GHz 4.1GHz ;;

γράφει μόνο i5 7600 3.5GHz 3.5GHz

Δοκίμασα και να το κάνω enable το turbo boost απο τα bios αλλά το ίδιο.Οπότε το επανέφερα στο Auto.

Και επίσης.Κατέβασα το CPU-Z και στο core speed είναι πχ: 799MHz,στο επόμενο δευτερολεπτο θα παει 1000 ,στο επομενο 3500,στο επόμενο 800,στο επομενο 4000 κλπ. Τι παίζει;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Παντελή, μου φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά όλα αυτά που παρατηρείς. Το Turbo boost ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειαστεί, οπότε και για αυτό βλέπεις αυτές τις διακυμάνσεις.

Παντελής Α. απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Κατάλαβα ναι.όμως με το Intel Extreme Tunin g Utility τι παίζει ; Παρατήρησα ότι απο κει είναι οι διακυμάνσεις και χωρίς να κάνω τιποτα στον υπολογιστή εκεινη την ωρα,ούτε παιχνίδι ούτε ανοιχτά προγράμματα.Δηλάδη άμα πάω στα settings έχει Active power plan και μου έχει τις επιλογές εξισορρόπηση,υψηλές επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.Στην πρώτη επιλογή οι ενδείξεις θα είναι όπως ανέφερα και στην αρχική μου ερώτηση.Στις υψηλές επιδόσεις οι ενδείξεις του επεξεργαστή θα ειναι απο 3,5 GHz έως και 4 GHZ και στην εξοικονόμηση θα παιζει στα 800 MHZ έως το 1 GHZ.Σε ποια επιλογή να το αφήσω ; Διότι δε ξέρω αν απλά είναι μια εικονική ανάλυση του επεξεργαστή (διότι αυξάνεται και το utilization του επεξεργαστή χωρίς να κάνω κάτι) ή όντως ταλαιπωρεί τον επεξεργαστή.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Παντελή, πληροφορίες για το Intel Extreme Tunin g Utility θα βρεις εδώ. Οι αναλύσεις αυτές που βλέπεις είναι αληθινές, από τη στιγμή που είναι σταθερός υπολογιστής και σε ενδιαφέρει η απόδοση σου συνιστώ να το έχεις στο high.