Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣωστή αγορά; HP OMEN 15-dc1000 (8750H/8GB/2060/256SSD/1TB HDD/144HZ)
Alexandros Makrigiannis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα στη παρέα, αγόρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο laptop του τίτλου από τη πρόσφατη προσφορά του πλαισίου, στα 1070 ευρώ.
Αναμφίβολα είναι καλό μηχάνημα και value για αυτά που δίνει στα χρήματα που κόστιζε.
Το laptop το θέλω κυρίως για να τρέχει προγράμματα τύπου ANSYS, MATLAB, MATHCAD, AUTOCAD, OFFICE, WEB, και άμα υπάρχει χρόνος κανένα παιχνίδι (όχι τρελές απαιτήσεις).
Το ήθελα γενικά ψιλό "overkill"  για να "κρατήσει" κάποια χρόνια. Με ενδιαφέρει και η φορητότητα, για αυτό οτιδήποτε πάνω από τις 15.6' απορρίφθηκε αυτόματα.
Ωστόσο, με προβληματίζουν κάποια πράγματα:
Εκ των υστέρων ανακάλυψα πως δεν υποστηρίζεται το Nvidia Optimus  (μόνο στις 10-series & 16-series υφίσταται), πράγμα που ενδεχομένως να μειώνει σημαντικά τη διάρκεια με τη μπαταρία.
Επίσης σκέφτομαι "μήπως ήταν αρκετό για τη δουλειά μου κανένα Lenovo Legion Y530-15ICH (i7-8750H/8GB/512GB/GeForce GTX 1050/FHD/No OS) στα 870 ευρώ ή το Lenovo Ideapad L340-15IRH Gaming (i7-9750H/8GB/512GB/GeForce GTX 1050/FHD/No OS)" με τον 9750 για 30 ευρώ παραπάνω, και έδωσα "τσάμπα 170 ευρώ παραπάνω. (και τα δύο είναι από electroholic που συνεργάζεστε)
Να προσθέσω ότι δε με τρελαίνει και ιδέα πως με περιορίζει το υπερβολικά απλό BIOS και πως, αν είναι εφικτό θα ήθελα κάποια στιγμή να περάσω κανένα hackintosh, just for fun. Η ίδια η HP το έχει κάνει επίτηδες έτσι το bios και σου δίνει "έλεγχο" μόνο μέσα από κάποιο πρόγραμμα ελέγχου της στα win10.
Τι λέτε;
Ευχαριστώ πολύ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε

Από τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι για επαγγελματικό λογισμικό, θα μπορούσες να ψάξεις κάποιο laptop με NVIDIA Quadro κάρτα γραφικών.

Οι Quadro έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση και έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε συνεχή λειτουργία. Επίσης, έχουν καλή παραμετροποίηση για προγράμματα CAD.

Σκέψου ότι στη σελίδα του ANSYS αναφέρονται μόνο οι Quadro και οι αντίστοιχες της AMD ως απόλυτα συμβατές κάρτες γραφικών.

Αν ενδιαφέρεσαι για απαιτητικά project, η πιο ισχυρή RTX 2060 με την επιπλέον μνήμη (αν είδα καλά είναι 6GB) θα σου δώσει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την GTX 1050.

Δεν γνωρίζουμε τι δυνατότητες διαθέτει το BIOS του συγκεκριμένου laptop. Μπορείς να μας αναφέρεις κάποια ρύθμιση που απουσιάζει;