Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣΩΣΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Δημόφιλος Θεσπιεύς ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα,
Με αφορμη το σχετικό άρθρο για ξεκουραστη εργασια στον υπολογιστη (παρεμπιπτοντως θεωρω λανθασμενη την καταργηση των σχολιων κατω απο τα άρθρα, ήταν πολυ εξυπηρετικό για τους αναγνωστες) θα ήθελα μια καθοδηγηση για τα χαρακτηριστικα (τουλάχιστον σε θερμοκρασια και φωτεινοτητα) της λαμπας σε χωρο περιπου 10 τμ για εργασια σε λαπτοπ αφενος και αφετερου παρακολουθησης τηλεορασης (στον ιδιο χωρο) υπό το πρίσμα της πιο ξεκουραστης για τα ματια επιλογης.  Αναφερομαι σε λαμπα οροφης και όχι πίσω από τον υπολογιστη. Ευχαριστώ πολύ!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Ο οδηγός μας αναφέρεται σε bias lighting, δηλαδή φωτισμό πίσω από την οθόνη. Ο φωτισμός οροφής δεν θα σε επηρεάσει κάπου ιδιαίτερα.

Όσο αφορά τα σχόλια, τα αφαιρέσαμε γιατί το Disqus εμφάνιζε συνέχεια προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Δημόφιλος Θεσπιεύς απάντησε πριν 2 έτη

Eυχαριστω για την απάντηση. Δηλ ειτε πάρω λαμπα με 6000 kelvin και 1500 λουμεν ειτε με 2500 κελβιν και 400 λουμεν θα ειναι το ιδιο; Το ιδιο ισχυει και για την θεαση της τηλεορασης; Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Το ίδιο δεν θα είναι, αλλά σε λογικά επίπεδα, δεν θα σε επηρεάσει. Αν βάλεις πολύ φωτεινή λάμπα, θα μειωθεί η αντιλαμβανόμενη αντίθεση και θα δημιουργηθούν αντανακλάσεις. Ναι, τα ίδια ισχύουν και για τις τηλεοράσεις.