Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣύγκριση Windows 7 Pro 64 bit με Windows 8,1 64bit
manos foukarakis ρώτησε πριν 9 έτη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
Θα ήθελα να ρωτησω για επαγγελματία λογιστή με ένα pc με AMD FX 8350 και 16 gb μνήμη και ssd 128 gb θα ειναι προτιμότερο τα Windows 7 pro 64 bit ή τα windows 8,1 64 bit ;
Θα μπορεί αργότερα αν θέλει να αναβαθμιστεί χωρις κόστος σε windows 8.1 ,αγορα windows 7 pro το Νοέμβριο 2014.Aγορα απο Eshop.gr και χτίσιμο pc απο Eshop.
Τι κερδίζεις και τι χάνεις αν δεν προχωρηςεις τώρα σε windows 8,1 pro 64 bit ;
Μάνος

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Μάνο,
Αν έχεις τα Windows 7, η υποστήριξη της Microsoft κρατάει μέχρι το 2020, οπότε και θα πρέπει μετά να αλλάξεις λειτουργικό. Για τα Windows 8.1 κρατάει μέχρι το 2022.
Τεχνικά, δεν έχουν σπουδαίες διαφορές, οπότε η πιο σημαντική παράμετρος είναι ποια windows σε βολεύουν καλύτερα. Πολλούς τους ξενίζει η νέα εμφάνιση των Windows 8 που παραπέμπει σε tablet, άλλους δεν τους ενοχλεί.
Η δυνατότητα για δωρεάν αναβάθμιση από Win 7 professional σε Win 8.1 είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένα laptop που έρχονται προεγκατεστημένα με Windows 7 (εκδόσεις OEM). Δεν ισχύει για αγορασμένες εκδόσεις των Windows (Retail).
Δεν υπάρχει πάντως λόγος να αγοράσεις professional εκδόσεις, που είναι αρκετά ακριβές. Η απλή έκδοση των Windows 8 είναι νόμιμη για χρήση σε επιχείρηση, εφόσον έχει αγοραστεί και υπάρχει η αντίστοιχη απόδειξη ή το τιμολόγιο.