billangel ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας μένω σε διώροφο το κάτω σπίτι είναι παλιό το πάνω σπίτι καινούργιο. Το ρουτερ μου βρίσκεται στο καινούργιο ,αλλά έχω τραβήξει ένα καλώδιο ethernet απευθείας από το ρουτερ στο κάτω σπίτι , μπορώ σε αυτό το καλώδιο να συνδέσω κάποια συσκευή έτσι ώστε να έχω δύο  γραμμές ethernet και ασύρματο ίντερνετ ή να βάλω κάποια συσκευή στη πρίζα χωρίς να πειράξω το υπάρχων καλώδιο ethernet;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Βασίλη

Αν έχεις κάποιο παλιό router, μπορείς να το συνδέσεις στο καλώδιο και να το χρησιμοποιήσεις ως switch και wifi access point.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις μια σταθερή IP και να την αποκλείσεις από τις διευθύνσεις που δίνει το κύριο router σου.

billangel απάντησε πριν 3 έτη

Με ποιον τρόπο θα το υλοποίησω αυτό δεν εχω ξανακάνει κατι παρόμοιο ξανά υπάρχει κάποιος οδηγός να ακολουθήσω και αν δεν εχω παλιό ρούτερ ποιο μου προτείνετε να αγοράσω και αν οι ταχύτητες θα είναι ίδιες με το αρχικό ρουτερ 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς, δεν έχουμε δικό μας οδηγό, αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Όσο αφορά το router, δεν θα επηρεάσει την ταχύτητα, αφού πάλι τον υπάρχον router σου θα λειτουργεί ως modem και το νέο απλά ως switch.

Αν το θες μόνο γι αυτή τη χρήση, μπορείς να δεις το οικονομικό Xiaomi Mi Router 4A.

billangel απάντησε πριν 3 έτη

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο διότι θέλω 3 θύρες ethernet;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να δεις το TP-LINK TL-WR841N v14. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι οικονομικό και για τη χρήση που θες δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.