Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣύνδεση δεύτερου σκληρού δίσκου (SATA)
Λευτέρης Χαρακλειάς ρώτησε πριν 2 έτη

Αγαπητό PC steps,
Είμαι ένας αρκετά ευχαριστημένος κάτοχος του  Lenovo L340-17IRH Gaming Laptop (ideapad) - Type 81LL. Παρ' όλα αυτά η μικρή χωρητικότητα του δίσκου έχει αρχίζει να μου τη δίνει στα νεύρα (256GB PCIe NVMe) και γι αυτό θα θελα να του βάλω ακόμα έναν.
Έχω τις παρακάτω ερωτήσει στις οποίες θα ήμουν υπόχρεος αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.
 

  • Απ' ότι έχω δει, το λάπτοπ μου μπορεί αν δεχτεί δεύτερο δίσκο με σύνδεση sata (είτε ssd είτε HDD). Με δεδομένο ότι έχω το λειτουργικό και τα κυριότερα προγράμματα που χρησιμοποιώ στον NVMe, έχει νόημα να επιλέξω SATA ssd άντί για αντίστοιχο HDD? Η κύρια χρήση του νέου δίσκου θα είναι για να τρέχω απλά προγράμματα ή παιχνίδια.
  • Ανοίγοντας το λάπτοπ είδα ότι το bracket ευτυχώς υπάρχει, αλλά το καλώδιο για την σύνδεση του SATA λείπει. Γενικά αυτά τα καλώδια φαίνεται ότι ειναι πιο σπάνια απ' ότι θα περίμενα και πρέπει να τα παραγγείλω από την Κίνα. Η ερώτηση είναι εάν αυτά τα καλώδια είναι universal ή αν έχει κάτι να προσέξω. ΠΧ το παρακάτω που λέει ότι είναι για HP θα μου κάνει την ίδια δουλειά? https://www.ebay.co.uk/itm/323283424163?epid=3042893468&hash=item4b453193a3:g:~cwAAOSwagxfFo3s
  • Υπάρχει κάποια εναλλακτική που θα μπορούσα να κοιτάξω σοβαρά που δε θα χρειαζόταν να ανοίξω το λάπτοπ (με ότι ρίσκο συνεπάγεται αυτό) και αθ με κάλυπτε. Έχω δει ότι τελευταία κυκλοφορούν και εξωτερικοί SSD, αλλά με το μπάχαλο που γίνεται με τις θύρες USB δεν έχω καταλάβει ακριβώς (αν και έχω δει το βίντεο του Κυρίτση :p)

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Λευτέρης

 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Λευτέρη, για να τρέχεις προγράμματα και παιχνίδια ακόμα και ένας HDD θα κάνει τη δουλειά που θες, απλά με τον SSD θα ανοίγουν γρηγορότερα..συνεπώς κινήσου ανάλογα με το budget σου και τη χωρητικότητα που θες..θα σου πρότεινα να επιλέξεις το δικό του καλώδιο, όπως αυτό, και όχι κάποιο άλλο έτσι ώστε να μειώσεις την πιθανότητα ασυμβατότητας..ένας εξωτερικός δίσκος νομίζω δεν θα σου εξασφαλίσει την αμεσότητα που ζητάς..