Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣύνδεση εξωτερικού σκληρού
sak nat ρώτησε πριν 10 έτη

Καλημέρα.
Έχω εγκατεστημένα στο desktop τα Windows 8.1 pro 64bit EN.
Κάθε φορά που συνδέω έναν εξωτερικό σκληρό, τον βλέπω κάτω δεξιά στην task bar (safely remove hardware), αλλά δεν τον βλέπω στο This PC.
Αναγκάζομαι και ανοίγω το disk mamagment, όπου εκεί βλέπω τον σκληρό χωρίς κάποιο γράμμα. Πατάω change drive letter και αφού του ορίσω κάποιο γράμμα τότε ανοίγει κανονικά και τον βλέπω στο This PC. Στα usb sticks δεν υπάρχει το πρόβλημα αυτό
Υπάρχει κάποια λύση;

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα

Απ' ότι διαβάζω, αυτό μπορεί να διορθωθεί απεγκαθιστώντας τον driver του συγκεκριμένου δίσκου και εγκαθιστώντας τον ξανά

Σύνδεσε το δίσκο, πήγαινε στη διαχείριση συσκευών (device manager) βρες ποιά συσκευή USB είναι του δίσκου, κάνε δεξί κλικ και απεγκατέστησε το driver. Ύστερα βγάλε το δίσκο και ξαναβάλτον, για να βρει αυτόματα ο driver.

Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ.

sak nat απάντησε πριν 10 έτη

Δεν μου το παρουσιάζει μόνο σε έναν σκληρό αλλά και στους τρεις που έχω. Τώρα δεν μου το παρουσιάζει το πρόβλημα και δεν μπορώ να δοκιμάσω την λύση που μου γράφεις.
Αν ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα θα δοκιμάσω την λύση σου και θα επανέλθω για εντυπώσεις.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

sak nat απάντησε πριν 10 έτη

Τελικά δοκίμασα τις πληροφορίες στο link που μου έδωσες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.. Μόνο όταν του δίνω χειροκίνητα εγώ το γράμμα στον σκληρό μπορώ να τον δω, (μέσω του Disk Managment.). Αλλά κάθε φορά που βάζω τον σκληρό πρέπει να κάνω αυτήν την διαδικασία.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Κάτι έχει στραβώσει στα Windows τότε. Για δοκίμασε να επαναφέρεις κάποιο παλιότερο restore point (σημείο επαναφοράς), να δεις μήπως βοηθήσει.

sak nat απάντησε πριν 10 έτη

Επειδή δεν βρήκα παλαιότερα restore points, παρά μόνο δύο και αυτά ήταν αυτόν τον μήνα, θα δοκιμάσω να κάνω refresh στον υπολογιστή και μέσα από το usb της εγκατάστασης να μου διορθώσει όποιο αρχείο των Windows έχει πρόβλημα.
Θα γράψω στην συνέχεια αν είχα κάποιο αποτέλεσμα, μήπως και κάποιος άλλος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.