user CS ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας !Έχω ένα υπολογιστή τον οποίο πρέπει να τον μετακινήσω περίπου 20 μετρά από το ρουτερ , αρχικά αν το συνδέσω με καλώδιο τι ακριβός καλώδιο να πάρω , U/UTP; Αλλιώς να το συνδέσω με powerline ή με wifi repeater ;(Για την ακρίβεια ξέρετε πως λειτουργεί το wifi repeater ; γτ δν έχω καταλάβει τι ακριβός κάνει )

4 Απαντήσεις

Philipps P απάντησε πριν 5 έτη

Το wifi repeater ουσιαστικά είναι μια κεραία σε USB που την βάζεις σε μια θύρα  και αναγνωρίζει τα δίκτυα .Εγώ έχω wifi repeater tp link με 10€.Σχετικα είναι ικανοποιητικό αν και εμένα μου παρουσιάζει και φορά στο τόσο (αν και τώρα έχει να εμφανιστεί καιρό) προβλημα . Δηλαδή ότι δεν αναγνωρίζεται η κεραία και απλά την έβγαζα και την ξανά έβαζα .Σε θέμα ταχυτήτων δεν έχω πρόβλημα αν και έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

user CS απάντησε πριν 5 έτη

Οκ , ευχαριστώ για την απάντηση σου !

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και από μένα
Η ιδανική λύση είναι το καλώδιο ethernet, καθώς δέχεται ελάχιστες παρεμβολές και είναι σχετικά οικονομικό.
Ο τύπος του καλωδίου εξαρτάται από τις ανάγκες και το budget σου. Αν δεν υπάρχουν παρεμβολές στο χώρο σου (πιθανότατα δεν υπάρχουν), ένα απλό UTP cat 5 ή 6 είναι υπεραρκετό. 
Το Powerline είναι πολύ καλή λύση, αν θες να γλιτώσεις το καλώδιο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να επενδύσεις ένα ποσό για την αγορά ενός καλού powerline.
Το Wifi repeater απλά αναμεταδίδει το wifi και αυξάνει την εμβέλειά του. Σε σταθερούς υπολογιστές δεν συνιστούμε ασύρματη σύνδεση, καθώς υπάρχουν παρεμβολές. 

user CS απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ Γιώργο.