Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣύνδεση Οθόνης Η/Υ με την κάρτα γραφικών ή τη motherboard (DVI-D,HDMI,D-SUB)
HarisGR ρώτησε πριν 9 έτη

  Άγγελε ο Η/Υ επιτέλους ήρθε (νεο Desktop ). Aλλά έκανα μια πατάτα. Άλλαξα την μητρική και έβαλα αυτήAsrock Z97 anniversary
   αλλά επειδή είχα μείνει στη προηγούμενη που  είχε όλες τις συνδεσιμότητες για οθόνη, τελικά αυτή που επέλεξα υποστηρίζει μόνο ΗDMI. H oθόνη είναι αυτή: Philips  και υποστηρίζει DVI-D και  VGA(D-Sub).
   Βέβαια η κάρτα γραφικών μου GTX 750 υποστηρίζει Dual-link DVI-I*1/DVI-D*1/HDMI*2.
Α.) Άρα μπορώ να συνδέσω την οθόνη με την κάρτα γραφικών αλλά τι καλώδιο χρειάζομαι (στη συσκευασία της οθόνης έχει μόνο για αναλογικό D-Sub). Π.χ. αυτό κάνει; DVI-D  ή αυτό DVI-D cable .MΠορώ να χρησιμοποιήσω κάποιον αντάπτορα;
Β.)Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιον αντάπτορα από HDMI ---> DVI-D  ώστε να συνδέσω τη μητρική με την Οθόνη; Αλλά ποιο να πάρω (π.χ. HDMI TO DVI-D . EΠίσης χάνω τον ήχο ??
Το DVI-D σε κάρτα γραφικών και οθόνη είναι (24 +1p) . Female ή Male ιδέα δεν έχω. Δείτε  εδώ DVI-D pic
Γενικά τι μπορώ να κάνω ;
Y.Γ. 1.έπρεπε να πάρω HDMI οθόνη αλλά γενικά από τα άρθρα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει μάλλον τεράστια διαφορά με το DVI-D.Και έτσι την πάτησα.
     2. Το μόνο καλώδιο που έχω σπίτι είναι ένα DVI-A to VGA αλλά δε κάνει νομίζω .
Eπεξεργασία: Αν πάρω καλώδιο HDMI και αντάπτορα HDMI to DVI-D γινεται? Τη ένα βύσμα θα το συνδεσω στην καρτα, το άλλο βύσμα HDMI στον αντάπτορα και το DVI-D του αντάπτορα στην οθονη. Χάμω τον ήχο;
Απλά δε ξέρω ποια είναι συμβατά (Male-female Μπέρδεμα,αν και πάνω κάτω έχω καταλάβει νομίζω).Μπορείτε να στείλετα κανα Link ?
Επίσης δεν εχω σχοληθεί με DVI-I.
Eπξεργασία 4/9 03.39: Επειδή είμαι αρχάριος σε Monitors και γενικά δεν ήξερα τις τεχνολογίες(με εξάιρεση VGA,HDMI)αλλά δεν ήξερα το DVI-D ή το DVI-I (παρά μόνο βάσει του οδηγού του Άγγελου ότι πρέπει το Monitor να έχει τουλάχιστον DVI-D, για αυτό και επέλεξα αυτή την οθόνη γιατί μέχρι στα 120 ευρώ όλες οι άλλες είχαν μόνο D-Sub.Aπλά έπρεπε να δώσω τα 15 ευρώ παραπάνω να πάρω ΗDMI,δυστυχώς).
 Ωστόσο,επειδή ψάχνω ακόμα, διάβασα ότι μπορώ να συνδέσω το DVI-A to VGA καλώδιο που έχω, αφού το συνδέσω στο DVI-I της κάρτας(εκμεταλλευόμενος το αναλογικό). Επομένως,θα το δοκιμάσω να δω τι γίνεται (αν γίνεται) μέχρι να πάρω καλώδιο DVI-D ή ό,τι μου προτείνετε.
Αν τώρα κάπου έχω λάθος, just tell me :D

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Χάρη, τα πράγματα είναι απλά.

Κατ' αρχάς η οθόνη σου δεν έχει ηχεία, οπότε και HDMI να είχε, ήχο δεν θα έβγαζε. Άρα, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό.

Το DVI με το HDMI έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα.

Από τη στιγμή που έχεις κάρτα γραφικών, δεν χρειάζεται να συνδέσεις την οθόνη στη μητρική.

Παίρνεις ένα απλό καλώδιο DVI, αρσενικό σε αρσενικό, και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Είναι μια πολύ απλή σύνδεση, δεν έχει καμία παραξενιά.

Ξέχνα το DVI to VGA, θα έχεις άθλια ποιότητα.

HarisGR απάντησε πριν 9 έτη

   Τελικά μέχρι να πάρω καλώδιο DVI-D(male-male) έβαλα το DVI-A to VGA καλώδιο στο DVI-I στην κάρτα και στην οθόνη στο VGA. Aλλά θα πάρω οπωσδήποτε DVI-D καλώδιο.
  Ναι τελικά ήταν απλά τα πράγματα Άγγελε.Το καλό είναι ότι έμαθα και αυτά , γιατί τώρα έχω γνώση των DVI κτλ. Και αφού όντως DVI και HDMI έχουν ίδια ποιότητα, τότε είμαστε οκ.

Ευχαριστώ όπως ευχαριστώ και για τη σύνθεση του PC και για όλους τους οδηγούς.