Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΣύνδεση android σε wifi και ασφάλεια
Kostas Balkanis ρώτησε πριν 8 έτη

Υπάρχει κίνδυνος ο διαχειριστής του router να εγκαταστήσει λογισμικό με το οποίο μπορεί να βλέπει που μπαίνουν όσοι συνδέονται ασύρματα στο ρούτερ? Αν ναι μπορεί να το κάνει και αναδρομικά? π.χ. 2 μήνες πίσω?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα ναι γίνεται να δει κάποιος ποιος μπαίνει στο router του:

https://www.pcsteps.gr/101812-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-wifi-%CE%BC%CE%BF%CF%85-router/

Kostas Balkanis απάντησε πριν 8 έτη

Αυτό το γνωρίζω .Γίνεται όμως να το δει αναδρομικά ?Ρωτάω για καθαρά θέμα εργασίας. π.χ. Τέθηκε απαγόρευση να μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο fb .ok. Αν κάποιος εργαζόμενος μπήκε στο fb κάποια στιγμή πριν 3-4 μήνες από το κινητό του ,συνδεδεμένος στο wifi της εταιρίας που δουλεύει,υπάρχει κίνδυνος να ανακαλυφθεί ή χρειάζεται προηγμένο λογισμικό και είναι γενικότερα πολύ δύσκολο. Το λογισμικό για τον έλεγχο δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα.Είναι δύσκολες οι εποχές και πλέον φοβόμαστε και την σκιά μας. Εμείς εργαζόμενοι είμαστε.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καμία απαγόρευση δεν είναι λογικό να λειτουργήσει αναδρομικά. Λογικά όταν μια εταιρεία απαγορεύει την πρόσβαση στο Facebook, μπλοκάρει ολόκληρη τη σελίδα μέσα από το router ή κάποιο εταιρικό firewall.

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το επίπεδο του router. Κανένα απλό οικιακό router δεν κρατάει logs από τις σελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες, όμως τα router που χρησιμοποιούν οι ISP, που έχουν μέγεθος ψυγείου και κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, διατηρούν αναλυτικά logs.

Με άλλα λόγια, αν εργάζεσαι σε κάποια πολυεθνική εταιρεία, σε ένα κτήριο με εκατοντάδες εργαζομένους, πιθανώς να έχουν την υποδομή για να γνωρίζουν σε ποιες σελίδες έχεις μπει. Αν όμως εργάζεσαι σε μια μικρομεσαία επιχείρηση, η πιθανότητα είναι μηδαμινή.

Και πάλι, όμως, η αναδρομική απαγόρευση δεν έχει κανένα νόημα.