Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣύνδεση ARGB hardware και συγχρονισμός τους!
Τηλέμαχος Ντεβές ρώτησε πριν 3 έτη

Χαίρεται PCSteps!

Έχω ξεκινήσει και χτίζω σιγά σιγά τον νέο μου υπολογιστή, και αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι μιας και δεν έχω ασχοληθεί ξανά εκτενώς με φωτισμό ARGB. Για να δώσω μια εικόνα, χτίζω στο Lian-Li O11 Dynamic (το κανονικό, ούτε mini ούτε το XL), έχω μία MSI B550 Gaming Edge Wifi με 2 ARGB Headers (JRAINBOW σύμφωνα με την MSI), μια CoolerMaster M240R υδρόψυξη με ARGB στους ανεμιστήρες και την αντλία (έρχεται με ένα μεγάλο ARGB Controller), και 6 (!) ανεμιστήρες ARGB CoolerMaster Sickleflow 120, δύο σετάκια των τριών που έρχονται με ένα μινι κοντρολλερ.

Η motherboard έχει μπόλικες θύρες PWM oπότε δεν με πειράζει η σύνδεση των ανεμιστήρων, αλλά το μεγάλο θέμα είναι στις συνδέσεις ARGB. Σκεφτόμουν, να κάνω daisy-chain όλο το φωτισμό της υδρόψυξης και να τον συνδέσω στη μια θύρα ARGB της Motherboard, και με τους ανεμιστήρες να κάνω το εξής: να βάλω τα τρια φανάκια σε σύνδεση 3 προς 1, και τα άλλα τρια επίσης σε σύνδεση 3 προς 1, να τα συνδέσω στο κοντρολλερ που θα ήταν κανονικά για την υδρόψυξη, βάζω SATA στο κοντρολλερ και κάνω την σύνδεση με το δέυτερο ARGB θυράκι της μητρικής, χωρίς να πιέζω την κατάσταση με 6 ανεμιστήρες να τραβάνε τόσο ρεύμα από μία θύρα (αν και πρακτικά θα γινόταν, μιας και η θύρα ARGB μου δίνει 3Α, αλλά ας μην το πιέσω, και πάλι).

Αυτό που με ενδιαφέρει όμως πάνω απ' όλα είναι να συγχρονίζω τα πάντα μέσω του λογισμικού της μητρικής, μιας και το κοντρολλερ δίνει πολύ λίγα εφέ, και σίγορα θα είναι από... παλούκι έως αδύνατο να συγχρονίσω τα πάντα όπως θέλω. Μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο με τις συνδέσεις; Υπάρχει κάποιο universal hub ή κάποιος τρόπος να τα συγχρονίσω όλα χωρίς να διακινδυνεύσω να κάψω καμιά θύρα; Γίνεται μήπως ακόμη και να βάλω τα πάντα πάνω στο κοντρόλλερ και να μείνω στην τελική και με μία άδεια ARGB θύρα για αργότερα ή να "ξυπνήσω από το όνειρο";

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Τηλέμαχε..δυστυχώς ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο δεν μπορούμε να στο απαντήσουμε χωρίς να δούμε από κοντά όλο αυτό το hardware..