Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣύνδεση drone και smartphone μέσω WiFi
Ανώνυμος - Anonymous ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα! Πολλές φορές στα drone (τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια) της αγοράς που διαθέτουν κάμερα αναφέρεται πως συνδέονται με smartphone μέσω WiFi, ώστε οι λήψεις της κάμερας να προβάλλονται στη οθόνη του smartphone σε πραγματικό χρόνο, ενώ με τον ίδιο αναφέρεται ότι συνδέονται και τα γυαλιά VR σε περίπτωση που υπάρχουν, στα οποία επίσης γίνεται προβολή της εικόνας που λαμβάνει η κάμερα. Πώς όμως γίνεται η σύνδεση των παραπάνω, πρέπει όλα να συνδεθούν με το router του σπιτιού; Και τι γίνεται σε περίπτωση που ήμαστε π.χ. σε εξωτερικό χώρο και δεν διαθέτουμε WiFi; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και το φορητό σημείο πρόσβασης (WiFi hotspot) που διαθέτει το smartphone για να συνδέσουμε με κάποιο τρόπο το drone με το smartphone ή και τα γυαλιά VR; Οποιαδήποτε βοήθεια πάνω στο ζήτημα, ακόμα και πληροφορίες για τα πιο προφανή, θα ήταν πολύ χρήσιμες, μιας και δεν έχω κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Όταν λένε ότι συνδέεται με wifi, δεν εννοούν με το wifi κάποιου router. Το drone εκπέμπει σήμα wifi και συνδέεται σε αυτό το κινητό σου. 

Ανώνυμος - Anonymous απάντησε πριν 6 έτη

Και το ίδιο δηλαδή συμβαίνει και με την σύνδεση των γυαλιών VR με το drone; Επίσης κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε π.χ. να γίνεται και με bluetooth;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι το ίδιο ισχύει και για τα VR. Με bluetooth θα υπήρχε λιγότερη εμβέλεια, αλλά ναι θα μπορούσε.

Ανώνυμος - Anonymous απάντησε πριν 6 έτη

Μπορώ όσο πετάει το drone να έχω τοποθετημένο το smartphone σε VR τύπου cardboard ή θα έχω θέματα με την εικόνα; Αν όντως έχω θέμα με τα cardboard μπορώ να χρησιμοποιήσω VR που έχουν δικιά τους οθόνη χωρίς να έχω πρόβλημα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Με VR τύπου cardboard δεν βρίσκω λόγω να μην μπορείς, από τη στιγμή που δεν επηρεάζει σε κάτι τη συσκευή σου.
Και η δεύτερη περίπτωση είναι δυνατή αν υποστηρίζεται από το VR. 

Ανώνυμος - Anonymous απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό βέβαια προϋποθέτει η εφαρμογή με την οποία θα συνδεθεί το drone να υποστηρίζει την προβολή σε VR, έτσι; (Αυτό που η οθόνη χωρίζεται στα δύο για να πετύχει η 3D εικόνα).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό εννοείται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα. 

Ανώνυμος - Anonymous απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!