Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω ένα DVD με εξόδους SCAR, RCA (κόκκινο - άσπρο - κίτρινο) και Componet (κόκκινο - πράσινο - μπλε - κόκκινο - άσπρο) σε μια τηλεόραση με εισόδους μόνο HDMI ;

8 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλημέρα Γιώργο, θα σου έκανε κάτι τέτοιο?

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Δεν ξέρω. Από άποψη συνδέσεων κάνει. Είναι κατάλληλο για την περίπτωση μου; Επίσης, το Upscaler το βάζω 720 ή 1080;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Λογικά θα λειτουργήσει, χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος. Όσον αφορά το upscaler, δοκίμασε ποιο θα λειτουργήσει καλύτερα στη δική σου περίπτωση - πιθανόν το χαμηλότερο.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Αγόρασα ένα παρόμοιο από ένα κατάστημα της γειτονιάς μου και λειτουργεί κανονικά (Upscaler 1080p). Όμως, αν δεν βγάλω το USB δείχνει μια μπλε οθόνη «NO SIGNAL». Αλλά αν βγάλω το USB, η τηλεόραση απενεργοποιεί την είσοδο HDMI. Η τηλεόραση είναι μια 55" Crystal UHD 2023. Υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι μόνιμα ανοιχτή η είσοδος;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Τι εννοείς όταν "βγάλω το USB" ?
 

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 1 εβδομάδα

Εννοώ το USB της τροφοδοσίας του ανταπτορα.

Αν δεν το βγάλω, δείχνει μια μπλε οθόνη Και γράφει (PAL 1080p 60Hz NO SIGNAL).

Όταν το κάνω αυτό, η τηλεόραση βγάζει μήνυμα «Καλώδιο HDMI Αποσυνδέθηκε» και απενεργοποιεί την πηγή (HDMI 3 στη συγκεκριμένη περίπτωση). Όταν του ξαναδίνω ρεύμα, αναγνωρίζει ότι συνδέθηκε καλώδιο, αλλά επειδή είναι υπερβολικά έξυπνη η τηλεόραση, πρέπει να κάνει ξανά εντοπισμό (γιατί λέει ότι θα μπορώ να χειρίζομαι την εξωτερική συσκευή ευκολότερα από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, πράγμα που όχι απλά δεν με ενδιαφέρει, ακόμα χειρότερα), να αποτύχει (ποτέ δεν επιτυγχάνει) και να πατήσω παραληψη και μετά να ρυθμίσω χειροκίνητα την είσοδο. Όλη αυτή η διαδικασία παίρνει κανένα πεντάλεπτο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιηθεί αυτό και να είναι μόνιμα και τα 3 HDMI ανοιχτά; (έχω 3 συσκευές, οπότε δεν μένει κανένα κενό)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 ημέρες

Δυστυχώς Γιώργο δεν έχω να σου προτείνω κάτι...

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 5 ημέρες

Βρήκα στο ίντερνετ μια πατέντα και τουλάχιστον μόλις συνδέω το HDMI παίρνω εικόνα, όχι όπως πριν που ήθελα ένα 5λεπτο.

Γενικά οι Samsung πάσχουν από αυτό. Μια παλιά οθονη-τηλεόραση που έχω για τον παλιό υπολογιστή, ενώ χρησιμοποιώ το HDMI 1, έχει μονίμως ανοιχτά το SCART και το VGA, χωρίς να έχω κάποια συσκευή πάνω, ενώ όταν κλείνει ο υπολογιστής, το HDMI απενεργοποιείται. Και αν κατά λάθος το γυρίσω σε τηλεόραση απενεργοποιώντας την, πρέπει να ξανά ανοίξω τον υπολογιστή για να γυρίσει στο HDMI. Αυτά είδα και πήρα Gaming οθόνη για τον καινούριο, χωρίς τηλεοπτικούς δέκτες και περιττές εισόδους, μόνο HDMI και DP, και ησύχασα.