Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣύνδεση printer, μεσω usb, με τον υπολογιστή
Margarita P. ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, έχω ένα πολυμηχάνημα Epson το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6m από τον υπολογιστή με τον οποίο θέλω να να το συνδέσω. Δυνατότητα wi-fi σύνδεσης δεν υπάρχει επομένως έχω "κολλήσει" με την usb.

Ψάχνοντας στο internet είδα ότι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να αποδώσει το πρότυπο usb είναι 5m ενώ σε μεγαλύτερη απόσταση παρουσιάζεται απώλεια σήματος. Ωστόσο, στο eshop βρήκα κάποια καλώδια usb type-b to type-a μήκους 10m τα οποία με καλύπτουν (http://www.e-shop.gr/inline-usb20-cable-a-to-b-gold-plated-10m-black-p-PER.754331 και http://www.e-shop.gr/inline-usb20-cable-a-to-b-10m-transparent-p-PER.754330).
Η απορία μου είναι, τόσο μεγάλα καλώδια θα δουλεύουν απρόσκοπτα ή πρέπει να βρω κάποια άλλη λύση;

3 Απαντήσεις

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 8 έτη

Μια  ιδεα, θα ηταν να παρεις ενα usb hub με εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος . το συνδεεις με τον υπολογιστη (εαν εχει μακρυ καλωδιο usb περιπου στο 1 μετρο θα ηταν ιδανικο). Και επανω του συνδεεις ενα 5μετρο καλωδιο για εκτυπωτη.
Ουσιαστικα επειδη θα εχει αυτονομη τροφοδοσια θα ενισχυει το σημα ....  
A hub can be used as an active USB repeater to extend cable length for up to 5 m lengths at a time.(https://en.wikipedia.org/wiki/USB_hub )

Yπαρχουν και τα usb active extensions  καλωδια που εχουν ενα ενσωματωμενο ενισχυτη σηματος. Δυστυχως δεν εχω δουλεψει κατι τετοιο για να εχω αποψη. Θεωρητικα σε ενα 5μετρο usb active extension ,συνδεεις το κανονικο καλωδιο του εκτυπωτη(ειναι απο 1,30 εως 1,80 συνηθως) και λυνεις το προβλημα σου.

Margarita P. απάντησε πριν 8 έτη

Κλαψ, δηλαδή να το ξεχάσω το 10μετρο καλώδιο; Κρίμα και φαινόταν τόσο καλό για τα μέτρα μου. Αλήθεια, από τη στιγμή που τα 5 μέτρα είναι το όριο λειτουργίας του usb ποιο το νόημα ύπαρξης καλώδίων τόσο μεγάλων όσο αυτά που βρήκα στο eshop;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι τα 10μετρα δεν θα δουλέψουν, απλά σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρχουν απώλειες ή καθυστερήσεις. Η λύση με το hub που σου είπε ο Δημήτρης, αν το ξανασκεφτείς θα σε βολέψει περισσότερο.