Ásbjorn Folkvarðr ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, έχω αγοράσει ενα ρούτερ της Tp-link (Archer C59) χωρις να προσέξω οτι δεν συνδέετε απευθείας στην γραμμή του τηλεφώνου αλλα μέσω ethernet, οπότε αναγκαστικά πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο modem της forthnet ένα Thomson. Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια σημαντική διαφορά στην σύνδεση μου, απλά πιάνω λιγο καλύτερο wifi (στην ουσια απλά αγορασα μία ακριβή κεραία). Τωρα πρέπει να αγοράσω ενα καλύτερο μοντεμ, υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρεψω την γραμμή τηλεφώνου σε ethernet ή απλά αυτές ειναι οι δυνατότητες της σύνδεσής μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Ενώ λέμε τις συσκευές με τις οποίες συνδεόμαστε στο internet "Router", στην πραγματικότητα συνδυάζουν τέσσερις συσκευές: modem, router, switch, και access point για το WiFi.
Το Archer C59 δεν περιλαμβάνει κανενός είδους modem, είναι σκέτο router/switch/access point, που σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να συνδεθεί αυτόνομα στο ίντερνετ, ακόμα και αν μπορούσες να το συνδέσεις στη γραμμή.
Πάντως, οι δυνατότητες της σύνδεσης εξαρτώνται περισσότερο από την απόσταση του σπιτιού από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ και την ποιότητα της καλωδίωσης στο κτίριό σου παρά από το modem.
Είναι εξαιρετικά απίθανο αλλάζοντας το modem να δεις οποιαδήποτε δραματική διαφορά στην ταχύτητα της σύνδεσης. Δεν πρόκειται δηλαδή μια σύνδεση που συγχρόνιζε στα 11Mpbs να γίνει ξαφνικά 16Mbps.
Αν δεν έχεις σοβαρά προβλήματα με διακοπές από το Thomson, δεν βλέπω σοβαρό λόγο να το αλλάξεις.

Ásbjorn Folkvarðr απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε, δυστυχώς η αγορά έγινε .. τουλάχιστον έχω καλύτερο wifi. Να σου κάνω και μία ερώτηση ακόμα, το Vdsl της νόβα αξίζει ή τα επιπλέον 5 € θα πάνε χαμένα ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εφόσον έχεις VDSL στην περιοχή σου, θα έχεις σαφώς καλύτερη απόδοση σε σχέση με το ADSL.