MyRobinho . ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά σας και πάλι.

Έχω ένα θέμα με το Wi-Fi. Το πρόβλημά μου είναι ότι μένω στο ακριβώς κάτω διαμέρισμα(ένα όροφο κάτω) από αυτό των γονιών μου. Το modem, όμως, είναι στο πάνω διαμέρισμα, εκεί που μένουν οι γόνεις μου, με αποτέλεσμα εγώ να είμαι στο κάτω διαμέρισμα και να πιάνω wireless σύνδεση με το Laptop.

Το θέμα μου είναι ότι δεν πιάνω την ποιότητα της σύνδεσης που θα ήθελα. Το έψαξα λίγο, και έμαθα ότι μπορώ να μεγαλώσω την εμβέλεια της wireless σύνδεσης με την προσθηκή ενος Router.

Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορώ να συνδέσω το Router, από το δικό μου διαμέρισμα ασύρματα, με το modem στον πάνω όροφο, ή πρέπει υποχρεωτικά να γίνει ενσύρματη σύνδεση Router/Modem;

Επίσης μπορώ να κάνω και κάτι άλλο για να βελτιώσω την σύνδεσή μου;

Και θα ηθελα να μου προτείνετε κάποιο Router γύρω στα 20 ευρώ, άμα γίνεται. Στο e-shop βρήκα αυτό:

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wr841n-300mbps-wireless-n-router-p-PER.612439

Δεν ξέρω πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά έχει πάρει θετικά σχόλια.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου φίλε μου,
Το router σε καμία περίπτωση δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για να επεκτείνεις το ασύρματο σήμα. Για να επεκτείνεις το ασύρματο, χρειάζεσαι ένα repeater.
Αυτό είναι πολύ καλή επιλογή, και είναι σε προσφορά στα 23 ευρώ μέχρι και το Σάββατο.
Βέβαια, πιθανώς καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα powerline, που μεταφέρει το σήμα του δικτύου μέσα από τα καλώδια ηλεκτρικού του κτηρίου, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό σαν λύση.

MyRobinho . απάντησε πριν 7 έτη

Με καλύψατε όπως πάντα, κ.Κυρίτση. Απλά είχα δει έναν αγγλικό οδηγό που σου έλεγε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα wireless routers για να επεκτείνεις την εμβέλειά του σήματος.

http://www.howtogeek.com/104469/how-to-extend-your-wi-fi-network-with-simple-access-points/

Αλλά αυτή η διαδικασία ειναι αρκετά πολύπλοκη, οπότε θα πάω με την δικιά σας λύση.

Βέβαια, με βάση την κατάσταση μου, φαίνεται ότι το Powerline είναι πιο κατάλληλο, γιατί όπως είπα το modem είναι σε τελείως άλλο διαμέρισμα, οπότε υπάρχουν αρκετά πρόβλημα στην μετάδοση του σήματος. Θα προτιμήσω να περιμένω λίγο περισσότερο, ώστε να πάρω ένα Powerline με περισσότερα λεφτά.

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-p-PER.612708

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa411-av500-nano-powerline-adapter-p-PER.612530

Αυτό πως σας φαίνεται;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Έχουμε και εμείς σχετικό οδηγό, αλλά εκ των πραγμάτων χάνεται η μισή ταχύτητα του ασύρματου. Είναι λύση μόνο αν είχες κάποιο παλαιό router να κάθεται.

Για την επιλογή του powerline είναι σημαντικό να γνωρίζεις αν το κτήριο έχει μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα. Στο μονοφασικό θα λειτουργήσει οποιοδήποτε powerline, αλλά για τριφασικό θα πρέπει να επιλέξεις ένα από τα κιτ της Devolo.