Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣύνθεση επαγγελματικού Η/Υ
Thanos Mousoulis ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα,

συγχαρητήρια για το site σας, το βρίσκω πολύ ενημερωτικό σαφή και αναλυτικό τρόπο.
Θα ήθελα να μου προτείνετε μία σύνθεση Η/Υ με βασικές απαιτήσεις την δουλειά τεχνικού γραφείου, δλδ κλασσικές εφαρμογές γραφείου καθώς και σχεδιαστικά προγράμματα, κυρίως 2 διαστάσεων αλλά ενίοτε (σε πολύ μικρότερο βαθμό) και 3 διαστάσεων. Επίσης κάνω έρευνα και για ένα φωτοτυπικό μηχάνημα Α3 μονόχρωμο, μήπως έχετε κάποιο οικονομικό (στα αναλώσιμα) υπόψιν?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Θάνο,

Πες μου πόσα χρήματα περίπου θέλεις να δώσεις για τον υπολογιστή, καθώς και για το φωτοτυπικό, για να σου προτείνω αναλόγως.

Thanos Mousoulis απάντησε πριν 10 έτη

Το budget είναι περίπου 700€ με φπα χωρίς οθόνη για τον Η/Υ και 1000-1300 με φπα πάλι για το φωτοτυπικό.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για τον υπολογιστή προτείνω την παρακάτω σύνθεση:

Motherboard: MSI B85-G43 RETAIL €80,90
Επεξεργαστής: INTEL CORE I7-4790 3.60GHZ LGA1150 €276,09
Κάρτα γραφικών: SAPPHIRE RADEON HD7750 2GB €83,28
Μνήμη: KINGSTON 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHZ HYPERX €129,00
(τιμή προσφοράς, ισχύει μέχρι το Σάββατο 12/7)
Σκληρός Δίσκος: SEAGATE ST1000DM003 1TB €50,50
Τροφοδοτικό CORSAIR CX500Μ - 80 PLUS BRONZE €59,49
DVD-R: SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK €14,50
Κουτί: SUPERCASE SKP-378 €20,90

Σύνολο: €709,66

Για φωτοτυπικό αυτό είναι αρκετά καλό, και το ανταλλακτικό toner είναι στα 40 ευρώ.

Thanos Mousoulis απάντησε πριν 10 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
Τώρα έχω κανα 2 ερωτήσεις. Παρατηρώ πως δεν έχεις βάλει δίσκο ssd και επίσης πως προτίμησες intel επεξεργαστή. Πως και δεν προτείνεις amd καθώς τα γραφικά είναι δεύτερα και τρίτα στην δουλειά μου, και επίσης τι παίζει με τον ssd.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα Θάνο,

Τα σχεδιαστικά προγράμματα είναι απαιτητικά σε επεξεργαστική ισχύ, και η αρχιτεκτονική του Intel i7 είναι η ιδανική επιλογή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Παρ' όλο που τα σχεδιαστικά προγράμματα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα στον υπολογιστή, είναι το κομμάτι που έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις άλλες εργασίες, και άρα υπαγορεύει όλη τη σύνθεση.

Επιπλέον, οι Intel έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και θερμαίνονται λιγότερο από τους AMD, και κατά συνέπεια η ψύξη τους είναι πιο αθόρυβη, κάτι σημαντικό σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Όσο για τον SSD, με δεδομένες τις απαιτήσεις από το σύστημα και το συγκεκριμένο budget των 700ων ευρώ, θα έπρεπε να κόψω από ζωτικά κομμάτια του συστήματος για να τον συμπεριλάβω.

Βάζοντας ένα μέτριο επεξεργαστή και έναν SSD, αν χρειαστεί μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύς στο μέλλον, θα πρέπει να αντικατασταθεί ο παλιός επεξεργαστής, ο οποίος ουσιαστικά θα μείνει άχρηστος.

Έχοντας έναν καλό επεξεργαστή εξ' αρχής, η προσθήκη SSD στο μέλλον είναι σαφώς πιο εύκολη, χωρίς να χρειάζεται να αχρηστευτεί κάποιο υπάρχον κομμάτι του συστήματος.

Σοφία Καϊμακάμη απάντησε πριν 10 έτη

Άγγελε καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ για τις προηγούμενες συμβουλές σου, τώρα θέλω αν είναι δυνατόν, να μου πεις κατα πόσον θα με καλύψει το παρακάτω Laptop. Για παρόμοια εργασία με παραπάνω, αλλά σε ποιο χαλαρό επίπεδο.

kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/141859-hp-pavilion-17-f011sv

Βλέπω προιόντα από τον Κωτσόβολο καθώς με βολεύουν οι 40 άτοκες δόσεις. Οπότε αν θέλεις να προτείνεις κάποιο άλλο σε αυτά τα χρήματα, δες το από τον Κωτσόβολο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αν ψάχνεις για laptop για σχεδιαστικά προγράμματα, το συγκεκριμένο δεν είναι καλή επιλογή, έχει πολύ αδύναμο επεξεργαστή.

Αυτό: kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129717-toshiba-satellite-c55-a-1hc είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.