Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣύνθεση Η/Υ και συναρμολόγηση στο σπίτι
Δημήτρης Σωτηρέλης ρώτησε πριν 3 έτη

Χαίρεται.
Για αγορά Η/Υ η καλύτερη λύση είναι να αγοράσει κανείς κομμάτι κομμάτι το hardware και να συνθέσει τον υπολογιστή του στα μέτρα του, με την καλύτερη δυνατή χρηματική απόδοση. 
Θα πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος αποστολής κάθε κομματιού αλλά και το στήσιμο.
Θεωρείται ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να συνθέσει κάποιος τον υπολογιστή του.
Ή να προσέξει κάτι κατά την συναρμολόγηση; Μνήμες RAM, σκληρούς δίσκους SSD & HDD, κάρτες γραφικών έχω ξαναβάλει. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνδεθεί μητρική με τροφοδοτικό και επεξεργαστή; Χρειάζεται να γίνουν ενέργειες στο BIOS της μητρικής; (μητρική Β550 και Ryzen 5 3600 Box).
Το τροφοδοτικό απλά το συνδέεις στη μητρική ή χρειάζεται και εκεί κάποια ιδιαίτερη προσοχή;
Πόσο είναι το λογικό κόστος για να συνθέσει όλο τον υπολογιστή κάποιος τεχνικός Η/Υ; Κουτί, μητρική, επεξεργαστή, τροφοδοτικό, σκληρό και RAM;

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Δημήτρη, από τη στιγμή που έχεις μία μικρή εμπειρία δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα..Μπορείς να ρίξεις και μία ματιά εδώ. Με την μητρική που έχεις επιλέξει δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς κάποιο bios update..Πάντως η συναρμολόγηση υπολογιστή από τον οδηγό μας είναι δωρεάν από το e-shop.gr. Γενικά πάντως το κόστος συναρμολόγησης από κατάστημα που έχεις κάνει την αγορά όλων των κομματιών είναι σχετικά μικρό..