Alex Karabetsos ρώτησε πριν 10 έτη

Καλημέρα Άγγελε.
Πολύ πρόσφατα ανακάλυψα το site από μία αναζήτηση και ομολογώ πως έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.

Εδώ και λίγο καιρό, έχω αρχίσει να αγοράζω κομμάτια για να χτίσω τον δικό μου υπολογιστή, ο οποίος θα αλλάξει τον παλιό μου, ο οποίος είναι 7ετίας.
Επειδή δεν κάνω πολύ συχνά, όπως θα κατάλαβες, τέτοιες αλλαγές, προτιμώ να ρίξω χρήματα - έστω λίγα λίγα - και να πάρω τελικά ένα μηχάνημα που να με κρατήσει από όλες τις απόψεις τουλάχιστον μία 4ετία με 5ετία (μακάρι αυτό να μην είναι όνειρο θερινής νυκτός).

Κάπου εδώ να σε πληροφορήσω για την χρήση που κάνω στον υπολογιστή μου και για τα parts που έχω αγοράσει έως τώρα:

1) Λόγω του ότι ο υπολογιστής μου μένει σχεδόν όλη την ημέρα ανοιχτός, και επειδή θέλω ένα μηχάνημα που επιτέλους δε θα μου παίρνει τα αυτιά όποτε είναι σε λειτουργία, επέλεξα και πήρα ένα silent-case που να είναι όμως καλό - τουλάχιστον έτσι λένε τα reviews που είδα - και από πλευράς των extra παροχών. Πιο συγκεκριμένα αγόρασα το Aerocool DS 200, το οποίο το βρήκα να το πουλάει ένα παιδί σε ένα forum σφραγισμένο 30 ευρώ κάτω από την τιμή πώλησης στα καταστήματα αυτήν τη στιγμή.
2) Για τον ίδιο λόγο με πάνω, επέλεξα και για τροφοδοτικό το Corsair RM650 Modular το οποίο το είχα βρει ευκαιρία στο you.
3) Από πλευράς σκληρών δίσκων, ήθελα έναν μεγάλο από πλευράς χώρου, γιατί έχω πολλά δεδομένα από αρχεία βίντεο μέχρι φωτογραφίες και μουσικά αρχεία και έτσι πήρα (πάλι όταν ήταν σε τιμή ευκαιρίας, και κάτω από 90 ευρώ) τον WD Green 3TB. Kαι επειδή ήθελα να έχω στο νέο μου υπολογιστή και έναν SSD, πήρα και τον Samsung 840 Evo 128 Gb (αυτόν τον πήρα από το e-shop σε crazy sundays :P).
4) Τέλος, επειδή από όλα όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα στο internet, έκρινα ότι η Intel υπερέχει κατά πολύ της AMD από πλευράς επεξεργαστών αυτήν τη στιγμή, πήρα την απόφαση να κινηθώ σε αγορά intel επεξεργαστή και εν προκειμένω ενός haswell ή ενός devil canyon. Έψαχνα για κάποια μητρική το πολύ μέχρι 100 ευρώ, μιας κ δε νομίζω να ασχοληθώ πολύ με overclocking (αν και θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα αυτή, αν ποτέ αλλάξω γνώμη). Με αυτά στο μυαλό, προχώρησα στην αγορά της Asrock Z97 Extreme4, την οποία και πάλι βρήκα σε καλή τιμή από ένα παιδί σε ένα forum.

Οπότε, αυτά που μένουν για να αγοράσω είναι ο επεξεργαστής και η μνήμη.
(Κάρτα γραφικών θα αγοράσω μετά το 2015, για να έχω μαζέψει χρήματα - άσε που έχω αρκετά παιχνίδια ακόμα στο PS3 με τα οποία δεν έχω ασχοληθεί...)
Για μνήμη επειδή είναι το πιο εύκολο - προς αναβάθμιση - μέρος, λέω να πάρω κάποια στα 8 gb dual channel, χωρίς να έχω επιλέξει κάποια συγκεκριμένη, οπότε δεκτή κάθε πρόταση!!!
Όσον αφορά τον επεξεργαστή, εκεί είναι το πραγματικό ερώτημα: 4790k ή 4690k; Ασχολούμαι λίγο ερασιτεχνικά με κατασκευή/μοντάζ βίντεο, αλλά τπτ το σπουδαίο... Για gaming από ότι έχω καταλάβει, η 4690k είναι αρκετή αλλά αξίζουν τα +100 ευρώ, μιας και το μηχάνημα το φτιάχνω για να κρατήσει χρόνια;;;
Θα ήθελα τη γνώμη σας...

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Αλέξη,

O i7 θα σε βοηθήσει όσον αφορά την επεξεργασία του βίντεο, αλλά μέχρι εκεί.

Σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται τα Threads, όπως πχ τα παιχνίδια, η διαφορά στις επιδόσεις είναι της τάξης του 10%, που δεν αξίζει τα 100 ευρώ.

Θα πρέπει λοιπόν να ζυγίσεις πόσο σημαντικό είναι για εσένα το θέμα του βίντεο, εφόσον αναφερόμαστε στο ερασιτεχνικό επίπεδο, και αν αξίζει την επιπλέον επένδυση.

Για μνήμες, αυτές είναι πολύ καλές:

MUSHKIN BLACKLINE 8GB (2X4GB) PC3-19200 2400MHZ CL11 €82.00

Alex Karabetsos απάντησε πριν 10 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Τις παρακάτω μνήμες, πάλι από το e-shop crazy sundays, στα ίδια ακριβώς λεφτά, πως τις βρίσκεις;

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-2400c10d-8gtx-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz-tridentx-dual-channel-kit-p-PER.556272

Γενικά, έχεις κανένα σχόλιο για την όλη σύνθεση; Σου φαίνεται καλή;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Είναι όντως λίγο καλύτερες, γιατί έχουν χαμηλότερο χρονισμό.

Μια χαρά είναι η σύνθεση, δεν βλέπω να λείπει κάτι.