Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣύνθεση Υπολογιστή για Τεχνικό Γραφείο
ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, έπειτα απο 6 χρόνια που έχω τον σταθερό υπολογιστή είπα να πρωχωρήσω σε μια νέα σύνθεση σταθερού υπολογιστή.
Η υπάρχουσα σύνθεση αποτελείται:
 Ram 4GB Kingston
  Sata 2 320 GB 7200RPM
  Nvdia 9500 GT
  Intel Core  CPU E7500 2.93 GHZ
  ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 450 WATT
Μητρική:gigabyte GM-31
Ως εφαρμογές δουλεύω Autocad 2010, IDEA 10NG Σουίτα Office,Internet Browsing με αρκετές καρτέλες ανοιγμένες, σπάνια Photoshop.
Στήν νέα σύνθεση θα κρατηθεί το υπάρχων λειτουργικό σύστημα Windows 7 64 bit.
Θά ήθελα να έχει 2 σκληρούς δίσκους έναν HDD(έως 500GB) για την αποθήκευση αρχείων και ένα SSD για να εκμεταλλευτω τις ταχύτητες.
Περιφερειακά δεν χρειάζομαι καθώς είναι αγορασμένα πρόσφατα.Επειδή έψαξα τά άρθρα οι συγκεκριμένες συνθέσεις που προτείνεις ξεφεύγουν απο τον προυπολογισμό.Διαθέτω 500-550.
Θα  προτιμησω επεξεργαστη Intel στην σύνθεση. Να σημειώσω οτι υπολογιστής αρκετές φορές δουλεύει και 9 ώρες καθημερίνα.Πίστεύω οτι θα είμαι καλλύμένος με την ψύκτρα της Intel.
Eυχαριστώ και περιμένω τη σχετική σου απάντηση,
Μελέτης

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Μελέτη,

Η σύνθεση των 750 ευρώ χωρίς την κάρτα γραφικών είναι στο budget σου. Αν κρατήσεις το κουτί και το DVD από τον παλιό υπολογιστή, χωράει και να βάλεις έναν οικονομικό SSD, που είναι σε προσφορά μέχρι το Σάββατο.

Αν και, σε αυτή την κατηγορία τιμής που κινείσαι, ο SSD είναι πεταμένα λεφτά. Θα έπιαναν πιο πολύ τόπο αυτά τα χρήματα αν έβαζες έναν καλύτερο επεξεργαστή, όπως ο 4460 ή ο 4690.