Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΣύνθεση Υπολογιστή για χρήση AutoCAD, ArcGIS και άλλων προγραμμάτων
Βασίλης Γουργουλιός ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα!

Θέλω να αγοράσω υπολογιστή (μόνο κεντρική μονάδα) ο οποίος θα με καλύπτει στη χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων (AutoCAD) και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (ArcGIS). Έχω διαβάσει τις προτάσεις σας και έχω ψάξει γενικά αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω τόσο για τον επεξεργαστή όσο και για την κάρτα γραφικών. Μνήμη RAM σε πρώτη φάση σκέφτομαι να βάλω 8GB και βλέπουμε μελλοντικά. Επίσης προτιμώ δίσκο SSD καθώς καλύπτομαι από εξωτερικό για μεγάλο όγκο αρχείων. Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 900 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάποια σύνθεση ή κάτι που δεν έχω σκεφτεί;

Ευχαριστώ πολύ!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Σε αυτά τα προγράμματα η κάρτα γραφικών είναι ελάσσονος σημασίας, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως χρειάζεσαι περισσότερη μνήμη από 8GB.
Δες τη σύνθεση των 700ων ευρώ με επεξεργαστή i7 και χωρίς κάρτα γραφικών. Όσο για SSD, θα βρεις στις επιλογές αναβάθμισης της σύνθεσης.
Μπορείς αργότερα να προσθέσεις μια Nvidia Quadro ή AMD Firepro, αλλά για αρχή και με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα κάνεις τη δουλειά σου.