Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΣύνθεση PC με μελλοντική προσθήκη GPU
Panos Criparacos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
είμαι φοιτητής πληροφορικής και το laptop που χρησιμοποιώ δεν με καλύπτει πια.
Ψάχνω να χτίσω ενα PC. Προς το παρών δεν τον χρειάζομαι για gaming - άντε κανά LoL αλλά μέχρι εκεί. Ιδανικά θα ήθελα να έχει έναν σκληρό δίσκο 1TB και έναν SSD μικρότερης χωρητικότητας. Να αναφέρω πως σκοπεύω να τον κάνω dual boot με Windows και Linux, να τρέχω διάφορα virtual boxes κλπ.
Αυτή την στιγμή λόγω της κατάστασης με τις κάρτες γραφικών δεν σκοπεύω να προσθέσω στο σύστημα. Ωστόσο, όταν πέσουν οι τιμές θα ήθελα να βάλω μια για να μπορώ να παίζω και πιο απαιτητικά games.
Συνοπτικά δηλαδή, θέλω ένα PC που να έχει τις δυνατότες που ανέφερα παραπάνω αλλά στο μέλλον να μπορεί να μπει πάνω του και μια GPU. To budget είναι εώς 1000 ευρώ max, μαζί όμως με την αγορά μιας οθόνης και ενός keyboard.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

4 Απαντήσεις

Panos Criparacos απάντησε πριν 3 έτη

Να σημειώσω επίσης, πως το budget δεν περιλαμβάνει το κόστος της GPU που θα μπει αργότερα.

Panos Criparacos απάντησε πριν 3 έτη

Μόλις συνειδητοποίησα ότι υπέβαλα την ερώτηση σε λάθος κατηγορία.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Πάνο

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην Intel σύνθεση των 1.450€ - 1.600€ του οδηγού αγοράς μας.

Οι αλλαγές που θα κάνεις είναι να αφαιρέσεις την κάρτα γραφικών, και στη θέση του i9 να βάλεις τον i7 10700K που διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά.

Αφήνω το μεγάλο τροφοδοτικό γιατί δεν αναφέρεις σε τι κάρτα σκοπεύεις θα πας στο μέλλον.

Επίσης, δεν ξέρω πόσο απαιτητικά θα είναι τα VMs που θα τρέχεις και πόσα θα εκτελείς ταυτόχρονα. Ανάλογα τις απαιτήσεις σου θα μπορούσες να πέσεις σε 32GB RAM. Προσωπικά στη δουλειά μου τρέχω πολλά VMs και δεν χρειάστηκα ποτέ πάνω από 32GB RAM.

Στις συμπληρωματικές αγορές αναφέρουμε έναν δίσκο 4TB, αλλά μπορείς να πας σε οποιονδήποτε δίσκο της σειράς Western Digital Blue σε καλύπτει.

Panos Criparacos απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ!