Romilos Lfc Fronimides ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια χαρά, Άγγελε (και λοιποί του "PC STEPS").
Ενδιαφέρομαι να "συνδέσω" (δεν έχω ιδέα ΑΚΟΜΑ πώς) το PC μου με την SmartTV LG μου, για να βλέπω τις "Rip-αρισμένες" BluRay ταινίες μου, απ' ευθείας στην τηλεόραση, δίχως να τις "μεταφέρω" κάθε λίγο με εξωτερικό δίσκο (αυτό κάνω τώρα, κοπιάρω όσες θέλω σε εξωτερικό δίσκο, συνδέω τον δίσκο στην τηλεόραση και τις βλέπω).
Θέλω δηλαδή ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ απ' το PC να "βλέπω" στην τηλεόραση τις ταινίες στους εξωτερικούς δίσκους (που έχω συνδεδεμένους με το PC) και να τους βλέπω στην τηλεόραση, είτε με τον LG media player είτε με τον player του Sony BluRay Drive που έχω επίσης συνδεδεμένο.
Μια λύση (μου 'χουν πει) είναι να πάρω NAS συσκευή με δίσκους, να τα περάσω όλα εκεί πέρα (βέβαια θα "πάνε στράφι", θα μου "μείνουν" οι 3-4 εξωτερικοί δίσκοι που έχω ήδη) και να συνδέσω τον NAS είτε με HDMI είτε με USB με την τηλεόραση... Άλλος τρόπος (μου είπαν) είναι να το κάνω μέσω LAN ή WiFi, με την χρήση του Android 4K USB stick "PC" που επίσης έχω (και το πήρα επί τούτου... αλλά ακόμα δεν έχω κατανοήσει ΠΩΣ να το λειτουργήσω γι' αυτή τη χρήση, για να "βλέπω" τις ταινίες του PC στην τηλεόραση απ' ευθείας.)

Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο, γιατί έχω "πελαγώσει";

Θέλω να αποφεύγω αυτό το "πήγαιν' έλα" των εξωτερικών δίσκων (αφ' ενός), ενώ θα 'θελα να αποφύγω και την αγορά (επιπλέον) ενός NAS διότι δεν είναι και η "φθηνότερη" λύση (θα μου πάει μαζί με τους δίσκους κοντά στο 500άρι).

8 Απαντήσεις

Romilos Lfc Fronimides απάντησε πριν 8 έτη

Ρε παιδιά... 17 άτομα διαβάσατε... ούτε ένας δεν είχε κάτι να μου προτείνει;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν ξέρω γιατί πήρες αυτό που πήρες. Αν η tv σου μπαίνει σε δίκτυο, που λογικά θα μπαίνει, σύνδεσε την στο LAN κάνε κοινόχρηστο τον φάκελο με τις ταινίες του υπολογιστή σου , και είσαι έτοιμος.

Romilos Lfc Fronimides απάντησε πριν 8 έτη

Προφανώς και γίνεται αυτό - αν και θα 'χω απώλειες σε ταχύτητες.
Επίσης... πήγα να το κάνω αυτό ήδη, αλλά μου ζητά "Username" & "Password". Εγώ δεν έχω βάλει password στον υπολογιστή, ενώ τον share folder ΔΕΝ του 'βαλα password...
Τί είναι αυτά που ζητάει; Του ρούτερ login;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν ξέρω που σου ζητάει το συγκεκριμένο setting, ούτε τι σου γράφει, ούτε τι μοντέλο είναι, είμαι σίγουρος ότι στο manual θα βρεις άμεσα άκρη

Romilos Lfc Fronimides απάντησε πριν 8 έτη

Τελικά τον είδε τον υπολογιστή η τηλεόραση μέσω LAN, αλλά δεν είδε τον εξωτερ. σκληρό δίσκο που 'χω τις ταινίες, είδε τις "Photo, Video..." κτλ. του "Admin" user (που δεν έχω εκεί τίποτα), ενώ φυσικά έχω κάνει shared τον εν λόγο εξωτερικό δίσκο...

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δες εδώ, η διαδικασία είναι παρόμοια για όποια windows και αν έχεις
 http://www.howtogeek.com/school/windows-network-sharing/lesson9/all/

Romilos Lfc Fronimides απάντησε πριν 8 έτη

Tην διάβασα αναλυτικά και έκανα ό,τι έλεγε ο οδηγός.
Δημιούργησα Home Network στο PC, έκανα Network Mapping τον εξωτερικό δίσκο, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΤΣΙ στο PC... αλλά ΟΥΤΕ στην τηλεόραση ΟΥΤΕ στο BluRay Sony δεν βλέπω τον εξωτερ. δίσκο!!!

Τί κάνω λάθος;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για να δει τον σκληρό σου η tv πρέπει να κάνει αναζήτηση στο τοπικό δίκτυο, άμα έχει κάποια παρόμοια λειτουργία ή να χρειάζεται κάποιο ειδικό software. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά, ότι στο manual θα έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς χρειάζεσαι.