Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΤαχυτητα μνημης RAM
Dionisis Verras ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπερα!

Στο PC μου εχω ενα σετακι RAM Corsair XMS3 2x2GB στα 1600ΜΗz. Oπως βλεπεις και στην εικονα η ταχυτητα που δειχνει το speccy ειναι σχεδον 1000ΜΗz λιγοτερη. Ηξερα οτι ειναι λιγοτερη απο την αναγραφωμενη αλλα δεν φανταζομουν οτι ειναι τοσο πολυ μικροτερη. Σχεδον αγγιζει ταχυτητες των DDR2. Πως θα γινει πιο αξιοπρεπης αυτη η ταχυτητα?

http://snag.gy/9nU1Z.jpg

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Κατ' αρχάς τα MHz της μνήμης υποδηλώνουν τη συχνότητα, αλλά όχι την ταχύτητα. Την Πέμπτη, αν θυμάμαι σωστά, θα δημοσιεύσω ένα άρθρο που εξηγεί σχετικά.

Ύστερα, συχνότητες πάνω από τα 1333MHz συνήθως θέλουν Overclock. Όταν ένας κατασκευαστής πουλάει μια μνήμη που γράφει 1600 ή 1833 εννοεί πως μπορεί να φτάσει μέχρι αυτή τη συχνότητα με overclock.

Τρίτον, μπορεί το Speccy να γράφει την πραγματική συχνότητα της μνήμης, που για τις μνήμες DDR είναι η μισή από την αναγραφόμενη (γιατί στέλνουν δεδομένα δύο φορές σε κάθε κύκλο ρολογιού), οπότε δεν αποκλείεται η συχνότητα να είναι 1333 και η πραγματική να είναι 665.

Τέλος, υπάρχουν μνήμες των 1833 που είναι ταχύτερες από μνήμες των 3000MHz.

Εν κατακλείδι, μην ασχολείσαι με την ταχύτητα της μνήμης, έτσι κι αλλιώς είναι ένα από τα πιο γρήγορα υποσυστήματα σε οποιοδήποτε υπολογιστή.