Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤαχύτητα επεξεργαστη windows 10 διαχείριση εργασιων
Theo Theo ρώτησε πριν 3 έτη

Στην διαχείριση εργασιών windows 10  ο επεξεργαστής φτάνει να πηγαινει 80 και 90% είναι ασφαλές αυτό για τον επεξεργαστή μέχρι ποιο ποσοστο είναι ασφαλές ;;; μπορώ νά κάνω κάτι για να τον ελάφρυνση ;; είναι ο Intel Pentium g3420

7 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να πάθει κάτι (μόνο από το utilization), ακόμα κι αν φτάσει στο 100%. Αν φτάνει σε υψηλά ποσοστά σημαίνει ότι υπάρχουν στο σύστημα εφαρμογές (processes) ή services, που τον χρησιμοποιούν. Στη Διαχείριση Εργασιών, στο tab Processes, μπορείς να δείς ποιές εργασίες σου απασχολούν το σύστημα. Συνήθως είναι τα Updates, το Antivirus (τα παραπάνω βέβαια τα θέλεις), ο Indexer (μπορείς να του δώσεις option να μην εξετάζει και τα περιεχόμενα των αρχείων), ή ακόμα χειρότερα proceesses όπως Telemetry ή Shell Experience τα οποία είναι ουσιαστικά το... spyware της Microsoft - υπάρχουν πολλά posts σε διάφορα sites πώς να τα απενεργοποιήσεις ή έστω να τα περιορίσεις. Αλλά δες πρώτα ποιές processes απασχολούν τον επεξεργαστή.

Theo Theo απάντησε πριν 3 έτη

Antivirus και αλλά που χρειάζονται

Theo Theo απάντησε πριν 3 έτη

Και ο επεξεργαστής ουτε γίνεται πιο αργός η φθείρεται;

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Δε φθείρεται περισσότερο, άλλωστε ο επεξεργαστής στην πραγματικότητα λειτουργεί ακόμα κι όταν εμφανίζεται ως "idle", ή όταν δε χρησιμοποιείται στο 100%. Αντίθετα, ο δίσκος (HDD ή SSD) όντως φθείρεται από τη χρήση (οι SSD περισσότερο).
Τα updates και το antivirus τα χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς. Μπορείς μόνο να καθορίσεις τις ώρες που εκτελούνται. Οπότε, αν αρχίσουν να εκτελούνται, άστα να τρέξουν. Αφού τελειώσουν, ξαναδές τί γίνεται με τα υπόλοιπα. Λογικά το utilization τόσο του επεξεργαστή όσο και του δίσκου θα πρέπει να πέσει πολύ (κοντά στο 0).

Theo Theo απάντησε πριν 3 έτη

Δεν πεφτει

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, το θέμα είναι τι διεργασίες σου τρώνε επεξεργαστική ισχύ...κατέβασε τον Process explorer και δες τι ακριβώς γίνεται με τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο...

Theo Theo απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ