Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Ερωτήσειςταχύτητα κλεισίματος windows 10
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα σας,
πρόσφατα (πριν 5 μήνες) αγόρασα σύστημα υπολογιστή 8ης γενιάς με m2 nvme που έχω περασμένα τα windows 10. Ενώ λοιπόν τους πρώτους 3 μήνες η ταχύτητα ανοίγματος πλήρως των windows ήταν και συνεχίζει να είναι με το ζόρι 8 δευτερόλεπτα, δεν συνεχίζει να είναι το ίδιο στο κλείσιμο. Η διαφορά μεν, είναι ελάχιστη ουσιαστικά, όχι δηλαδή σε σημείο προβλήματος αλλά δικού μου προβληματισμού αυτού του γεγονότος. Πιο συγκεκριμένα, με το που πατάω ''τερματισμός λειτουργίας'' και εμφανίζεται στην γαλάζια οθόνη το μήνυμα και κλείνει η οθόνη μου, κάνει περίπου 4-5 δευτερόλεπτα για να κλείσει η τροφοδοσία στο κουτί και να σταματήσουν οι ανεμιστήρες. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κολλημένα trojan-malware ούτε υπάρχουν ενεργοποιημένες εξτρα εφαρμογές ή υπηρεσίες στο άνοιγμα του υπολογιστή που να επηρεάζουν την ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος χρήσης. 

Ποια είναι η δική σας γνώμη-εξήγηση για το φαινόμενο και αν είναι δυνατόν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Δεν γνωρίζω ποια ήταν η αρχική ταχύτητα απενεργοποιήσεις, αλλά αν όντως υπάρχει διαφορά από παλιά, μάλλον είναι θέμα των Windows.
Μήπως τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο, τα οποία απαιτούν αποθήκευση δεδομένων στο δίσκο πριν την απενεργοποίηση;
Σε κάθε περίπτωση ένα φορματ ή μία επαναφορά των Windows θα λύσουν το πρόβλημα.