Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤαχύτητα οπτικής ίνας στον υπολογιστή
Kimon a ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, συνδέθηκα με την οπτική ίνα με την κλασσική ταχύτητα 100mbps και σύνδεσα τον υπολογιστή μου με καλώδιο μέχρι το ρουτερ και ο υπολογιστής πιάνει με το ζόρι 50mbps, το μέτρησα καθαρά χωρίς να τρέχει κάτι άλλο από πίσω, έπειτα με το ίδιο καλώδιο σύνδεσα το λαπτοπ το οποίο πιάνει 100mbps και το κινητό ακόμα τα πιάνει, γιατί συμβαίνει αυτό; Το καλώδιο είναι δεν είναι 5-6 μέτρα. Ελεγξα για driver στην κάρτα δικτύου αλλά είναι ενημερωμένη την έκανα επανεκκίνηση έκανα και τον υπολογιστή επανεκκίνηση αλλά τίποτα πάλι τα ίδια. Windows10 έχω και είναι ενημερωμένα και η κάρτα δικτύου είναι η Realtek PCIe GBE family controler

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Η μητρική σου ποιο μοντέλο είναι; Δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση τον driver και εγκατάσταση από την αρχή.

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

ASRock FM2A88M Pro3+ Είναι η μητρική μου, εκανα απεγκατασταση και μετά επανεγκατάσταση την κάρτα δικτύου απλά για την επανεγκατάσταση πάτησα ανίχνευση για αλλαγές υλικού γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς γίνεται, έκανα και επανεκίννηση τον υπολογιστή αλλά πάλι το ίδιο

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Την εγκατάσταση δοκίμασε να την κάνεις χειροκίνητα κατεβαζοντας τον driver από εδώ. Ο driver που σε ενδιαφέρει είναι αυτός που λέει LAN.

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

Παλι τα ίδια, μήπως φταίει η κάρτα δικτύου;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Πιο πιθανό θεωρώ να είναι θέμα υλικού, παρά να παρουσιάζει βλάβη η κάρτα. Αν είχε βλάβη, λογικά δεν θα λειτουργούσε καθόλου.

Δοκίμασε να κάνεις live boot χωρίς εγκατάσταση μια έκδοση Linux (οδηγίες εδώ) και δες τι ταχύτητες πιάνεις εκεί.

Thanassis Katsageorgis απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα, από ότι ειδα στο site της ASRock ο driver είναι παλιός.
Μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις τον πιο πρόσφατο από εδώ - το τρίτο νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεσαι
https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/72?Itemid=276
Όταν κάνεις τη λήψη, μέσα στο zip αρχείο υπάρχει ένα μεγάλο exe αρχείο - μην το τρέξεις απλά χρησιμοποιώντας το 7zip κάνε με δεξί κλικ αποσυμπίεση σε ένα προσωρινό φάκελο.
Ακολούθως πήγαινε στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) και με δεξί κλικ πάνω στη κάρτα δικτυύου, κάνε ενημέρωση των οδηγών από το προσωρινό φάκελο που δημιούργησες με τα εξαγομενα αρχεία.
Ενημέρωσέ μας εάν έχεις κάποιο αποτέλεσμα.

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

Δοκίμασα και τα 2, με τα ubuntu έπιασα 91 με 92 και ταυτόχρονα και ένας άλλος υπολογιστής ήταν συνδεδεμένος στο Lol και έχει και το voice του παιχνιδιού ανοιχτό, όταν βγήκα και δοκίμασα τα windows η ταχύτητα ήταν στα 20 με 25

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αφού σε Ubuntu δεν εμφανίζεται το πρόβλημα, σίγουρα είναι θέμα του driver. Αφού δεν είδες διαφορά με την επανεγκατάσταση του, μπορείς να δοκιμάσεις μια επαναφορά των Windows.

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

Εννοείτε επανεγκατάσταση; Από το μενού τους δηλαδή;

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

Βασικά λάθος, επαναφορά σε προηγούμενη χρονική στιγμή

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Εννοούσα επαναφορές στην αρχική κατάσταση (δες εδώ), αλλά και η επαναφορά σε άλλη χρονική στιγμή θα μπρούσε να έχει αποτέλεσμα, αν το πρόβλημα δεν υπήρχε πριν. 

Kimon a απάντησε πριν 3 έτη

Τελικά το έφτιαξα το πρόβλημα, δοκίμασα το πρόγραμμα της κάρτας δικτύου, έχει μια επιλογή για "καλιμπράρισμα" της γραμμής το έκανα και πιάνω 97 με 100, ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η ιστοσελίδα σας είναι πολύ σημαντική, ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Κίμωνα!