Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΤα fps μειώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κατά πολύ
Themis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα\Καλησπέρα, τον τελευταίο μήνα ο υπολογιστής μου των 600 ευρώ intel core i5 8thgen 8gbRAM, AMD RADEON 520, σε όλα τα παιχνίδια έχει μειώσει την απόδοση. Ξεκινάει καλά με καλά fps όσα έπιανα καλά αλλά μετά μειώνονται και στο τέλος κολλάει πολύ. Για παράδειγμα όταν παίζω Fortnite από τα 110 fps μου πάει στα 20, στο fifa από τα 100 στα 30 και χωρίς εξαίρεση χωρίς να παίζω πάνω από μισάωρο μειώνονται πολύ τα FPS. Πρόσφατα επίσης είχα δοκιμάσει για την εμπειρία τα windows 11 και μετά τα γύρισα στα windows 10 και η αλήθεια είναι ότι από τότε τα fps μειώθηκαν.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Θέμη

Παρατήρησες αν το σύστημα έχει υπερβολικά ανεβασμένες θερμοκρασίες όταν εμφανίζεται το πρόβλημα; Για αρχή, δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών.

Themis απάντησε πριν 3 έτη

Όντως τον τελευταίο καιρό υπερθερμαίνεται γρήγορα και θα δοκιμάσω να ξανακατεβάσω τους drivers

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Οι θερμοκρασίες που κυμαίνονται; Αν είναι υπερβολικά υψηλές, μπορεί να προκαλούν throttling και γι αυτό να βλέπεις πτώση στις επιδόσεις.

Themis απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα, σήμερα ας πούμε αφού έπαιξα rogue company κάνα μισάωρο το πληκτρολόγιο άρχισε να είναι αρκετά θερμό και ο υπολογιστής να κάνει πολύ θόρυβο. Μιλώντας με ειδικούς στον κύκλο μου μου σύστησαν στο λάπτοπ να βάλω εξωτερικα ανεμιστήρα και μια καλή βάση. Αληθεύει και αν αληθεύει τι θα ήταν καλό για αγορά value for money και τα δύο να μη ξεφεύγουν από τα 35. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλό είναι να δεις με το Speccy συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Οι βάσεις μπορεί να βοηθήσουν λίγο, αλλά μην περιμένεις κάποια σπουδαία διαφορά, ειδικά αν δεν βρεις κάποια που να φυσάει αέρα ακριβώς στις γρίλιες του συγκεκριμένου laptop.