Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΤα Windows εντοπίζουν το Bitdefender ως ιό
\'Χρήστος Σ\' ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας, το πρόβλημα είναι αυτό που αναγράφεται στην επικεφαλίδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; και τι θα μπορούσα να κάνω;

17 Απαντήσεις

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Συγκεκριμένα το αρχείο "SoftwareBundler:Win32/Prepscram". (Τρεις προσπάθειες έκανα για να το κατεβάσω και τις τρεις, δεν με άφησε).

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Χρήστο ,πολύ συχνά σε κυνηγάνε οι ιοί. Μα τί γίνεται ? 😀
Το Bitdefender το κατέβασες από την ιστοσελίδα του ?
Αν ΝΑΙ ,κάνε μία σάρωση με το malwarebytes μήπως η αιτία είναι κάποιος ιός που υπάρχει στον υπολογιστή. Κάνε έλεγχο ΚΑΙ σε κανονική ΚΑΙ σε "Ασφαλή λειτουργία".  Δες κι εδώ αν βοηθάει.
https://www.bitdefender.com/support/malware-uses-certificates-to-disable-the-installation-of-anti-malware-solutions-on-your-computer-1888.html
Αν πας να βάλεις άλλο antivirus (κάποια δοκιμαστική έκδοση) γίνεται το ίδιο ?

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Χαχαχαχ άστα να πάνε. Και η φάση είναι ότι μόλις έχτισα τον υπολογιστή και τώρα του έβαλα τα γουντος, δε κτλβαινω πως μπορεί να μπήκε ιός.
Το κατέβασα από το e-mail που μου έστειλε η Bitdefender, κανονικά έτσι όπως πρέπει και μόλις κατέβαινε το αρχείο έλεγε ακύρωση για τον λόγο που είπα. 
Το malwarebytes το κατεβάζω από εδώ;; https://www.malwarebytes.com/premium/
Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω άλλο antivirus.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ναί από το λινκ που λές. (Το malwarebytes) Οπότε δοκίμασε να κάνεις τα βήματα που έδωσα στο λινκ εκείνο ,και ξαναδοκίμασε.
Αν δεν άλλαξε κάτι δες κι εδώ. Ίσως εγκατέστησες και κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα καταλάθος. Δες και στις "Επεκτάσεις" στον browser για τίποτα το ύποπτο. Δες εδώ δηλαδή.
https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/softwarebundlerwin32prepscram/53004b2b-c00a-4a5c-9e79-123c0ff18935

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Βασικά ,από το άρθρο "Πλήρες καθαρισμός ιών και malware..." τα malwarebytes ,Superantispyware και kaspersky TDDS Killer ξέρω πως ΜΠΟΡΟΥΝ να τρέξουν και σε "Ασφαλή λειτουργία".  Αν δε γίνει κάτι κι έτσι ,δοκίμασε κάποιο Rescue cd ,εκτός αν αποφασίσεις να κάνεις φορμάτ ξέρω γω...
https://www.pcsteps.gr/139454-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-rescue-cd-usb/

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

• Εκεί όπου φαίνεται τι κατεβάζω (απ' το Chrome) λέει Αποτυχία - Εντοπίστηκε Ιός
Στη συνέχεια μπαίνω στο ιστορικό του windows defender και μου δείχνει αυτό το αρχείο σε καραντίνα και από δίπλα λέει υψηλό (επίπεδο κινδύνου λογικά). 

• Έκανα σκαναρισμα με το malwarebyte και με το εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Microsoft Windows (εννοείται το πλήρες σκαναρισμα) και όλα βγήκαν καλά. 

• Τέλος αναζήτησα το certmgr.msc. αλλά δε βρήκα κάτι από αυτά που μου λέει ο οδηγός για εκεί. 
Βασικά το θέμα είναι ότι δεν με αφήνει να το κατεβάσω γιατί στο αρχείο που πρόκειται να κατέβει βρίσκεται ιός (το SoftwareBundler:Win32/Prepscram).
Άρα αν δε το κατεβάσω δεν θα έχω και ιό. Αφού δε μ' αφήνει να το κατεβάσω, εμείς γιατί έχουμε την υποψία ότι μπορεί να έχω ιό;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

To prepscram πράγματι παραπέμπει σε ιό.
α)Τα windows τα πέρασες μόνος σου ? Αν ναι ,κατέβασες το iso αρχείο από το σάιτ της microsoft ?
β)Έβαλες μήπως κλειδί ενεργοποίησης από το ιντερνετ ? Κάποιο πρόγραμμα ή εφαρμογή αμφιβόλου ποιότητας ,ή κάποιο αρχείο ,πιθανόν κάποιο μολυσμένο στικάκι....οτιδήποτε δηλαδή που θα μπορούσε να χει ιό ? (Λέω για να βρεθεί η αιτία)
Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι "ΟΧΙ" δοκίμασε να κατεβάσεις άλλο av ,ίσα ίσα να δεις αν μπορεί να γίνει η λήψη του αρχείου.(Δε θα το τρέξεις)   Αν μπορέσει να κατέβει ,κατέβασε το αντίστοιχο αρχείο του Bitdefender (δοκιμαστική έκδοση) από την ιστοσελίδα του ,ανάλογα ποιό προιόν προσπαθείς να εγκαταστήσεις και τρέξε το.
Αν με άλλo av δεν υπάρχει θέμα ,το πρόβλημα είναι στο συγκεκριμένο Bitdefender αρχείο. Προτείνω τότε να μιλήσεις με το support τους.(έχουν και τηλέφωνο)
https://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

α) Ναι, μόνος μου τα πέρασα με USB (καινούριο) χρησιμοποιώντας τον τρόπο που έχετε στον οδηγό.

β) Κλειδί ενεργοποίησης δεν έβαλα ακόμα. Θα αγοράσω από εδώ: https://www.goodoffer24.com/software/windows-10-pro-professional-cd-key-32-64-bit.html Ενδεχομένως να κόλλησα ιό από από το USB που έβαλα τα Windows.

Απλά δεν έχω καταλάβει κάτι: Εγώ όταν πάω να κατεβάσω το bitdefender δεν ολοκληρώνεται η λήψη γιατί εντοπίζεται αυτό το αρχείο. Δεν είναι δηλαδή ότι το έχω κολλήσει. Το βρίσκει στο αρχείο που κατεβάζω. Άρα δεν το έχω στο pc. Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον. 
Εσύ γιατί λες ότι τον ιό τον έχω είδη στο pc; 
 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Καταρχήν ,τα win10 λειτουργούν και χωρίς ενεργοποίηση για όσο διάστημα θες. Δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις κλειδί ενεργοποίησης αν δε θέλεις.
Δεν είμαι σίγουρος αν έχεις ιό ή όχι ,γι αυτό λέω να δοκιμάσεις να δοκιμάσεις τη λήψη κι άλλου antivirus .(ΜΟΝΟ το αρχείο να κατεβάσεις στο pc θέλω ,δε λέω να το εγκαταστήσεις.)
Αν κι εκείνο το αρχείο δε μπορέσει να το κατεβάσει ,οπωσδήποτε κάτι συμβαίνει. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό το να μή μπορείς να κατεβάσεις τίποτα.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασε να κατεβάσεις το AVG Antivirus free .Πάτα στο FREE Download (κατεβαίνει αμέσως. Δε ζητάει email ,ούτε τίποτα)
https://www.avg.com/en-us/free-antivirus-download#oops
Αν μπορέσει να κατέβει ,τότε λογικά το πρόβλημα είναι στο αρχείο εκείνο του Bitdefender .

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Κατέβηκε κανονικά αυτό. Οπότε λες να επικοινωνήσω μαζί τους ε;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Nαί ,αυτό να κάνεις. (Έχω βάλει την εικόνα με τα τηλέφωνα λίγο πιό πάνω)
Αν προτιμάς ,κάνε το και μέσω της φόρμας αυτής.(όπως σε βολεύει)
https://www.pcsteps.gr/ffcymaq
Κι εγώ αυτό βάζω τα τελευταία 3 χρόνια(το internet security και το total security) και δε μου έβγαλε ποτέ τέτοια θέματα.
Μυστήρια πράγματα....

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Φυσικά και θα χρησιμοποιήσω το λινκ σας. Για την εξέλιξη του προβλήματος θα ενημερώσω ώστε να γνωρίζεται κι εσείς σε περίπτωση που κάποιος έχει το ίδιο θέμα με εμένα ;)

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Επικοινώνησα online. Μου είπε ότι το το αρχείο SoftwareBundler:Win32/Prepscram που εμπεριέχεται στο Bitdefender δεν είναι κακόβουλο, απλά το Windows Defender το αναγνωρίζει λανθασμένα ως κακόβουλο.

Αυτό που έπρεπε να κάνω για να το κατεβάσω ήταν απλά να θέσω τη προστασία σε πραγματικό χρόνο, ανενεργή.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ωραία ,βρέθηκε η λύση👍Ποιό προιόν Bitdefender έβαλες τελικά ??  Ίσως αρκούσε απλώς το αρχείο λήψης του Bitdefender να το έβαζες στις Εξαιρέσεις. Δες εδώ.
https://support.microsoft.com/el-gr/help/4028485/windows-10-add-an-exclusion-to-windows-security

\'Χρήστος Σ\' απάντησε πριν 5 έτη

Το Total φυσικά!!

Σωστά, όπως σε κάθε antivirus. Το αστείο είναι ότι στο email που μου στείλανε, κάτω κάτω λέει ότι θα πρέπει να κάνω αυτό το βήμα χαχαχ. Ό[ως και να χει όμως αν δε μάθαινα τι στο καλό είναι το SoftwareBundler:Win32/Prepscram δεν θα προχωρούσα. Αφού είναι άκακο, όλα καλά! 
Σ' ευχαριστώ για όλα Δημήτρη!!!