\’Χρήστος Σ\’ ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα, 
Έχω παραγγείλει κάποια πράγματα από Αμερική (ρούχα) και επειδή το μέγεθος τους δεν είναι στα μέτρα που θα ήθελα, επομένως θα πρέπει να τα στείλω πίσω. Τους τελωνειακούς δασμούς θα τους χρεωθώ εγώ.
Επομένως αυτό που θέλω να σας ρωτήσω μήπως ξέρετε αν ουσιαστικά εγώ θα πρέπει να πληρώσω τα ελληνικά ή τα αμερικάνικα τελωνεία και πως γίνονται οι χρεώσεις.

6 Απαντήσεις

\’Χρήστος Σ\’ απάντησε πριν 4 έτη

το “επομένως” καταλάθος το έγραψα.
Αν δεν γνωρίζεται, ξέρετε μήπως που πρέπει να ψάξω ή να απευθυνθώ; 

Dimitris 008 απάντησε πριν 4 έτη

Την αγορά την έκανες από κατάστημα ή από κάποιον πωλητή ?? Μπορείς να βρείς / ψάξεις τί ισχύει με την Πολιτική επιστροφών ? (Return Policy)
Επειδή δε ξέρω πόσες μέρες έχεις περιθώριο για να τα επιστρέψεις . Δεν υπάρχει κάποιο email του πωλητή ,ή έστω φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα ?
(Επειδή όσο να’ναι ο χρόνος είναι χρήμα)

\’Χρήστος Σ\’ απάντησε πριν 4 έτη

90 ημέρες είναι ο χρόνος επιστροφής, αλλά ο πωλητής  δεν έχει καμία σχέση, ούτε στην ενότητα της Πολιτικής επιστροφών λέει κάτι. Επικοινώνησα μαζί τους και μου λένε ότι πρέπει να το ψάξω από εδώ, να ρωτήσω τελωνειακούς πράκτορες. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Λογικά η μεταφορική που θα χρησιμοποιήσεις θα ξέρει για να σε ενημερώσει για αυτό το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον εσύ στέλνεις πράγματα στις ΗΠΑ, το Ελληνικό Τελωνείο δεν έχει καμία εμπλοκή, ασχολούνται με τις εισαγωγές.
Το πιθανότερο είναι πως η μεταφορική θα έχει κάποια επιλογή να χρεωθείς εσύ τα έξοδα εκτελωνισμού στις ΗΠΑ.

\’Χρήστος Σ\’ απάντησε πριν 4 έτη

Κι εγώ αυτό νόμιζα, π.χ. πήρα ένα τηλ στη Γενική ταχυδρομική και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι περί αυτού.
Δεν υπάρχει λες κάποια ιστοσελίδα αμερικάνικη όπως έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα η οποία να λέει πως κοστολογούνται οι δασμοί;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Φυσικά και μια εγχώρια μεταφορική δεν θα γνωρίζει. Θα πρέπει να ρωτήσεις σε μία πολυεθνική, όπως η DHL. Αυτοί σίγουρα θα ξέρουν να σε κατατοπίσουν.