Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤεράστιο πρόβλημα με τα Linux, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΜΟΥ!
Aggelos Panagiotidis ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα Linux. Όταν ανοίγω το λάπτοπ μου βγάζει επιλογές: Ubuntu, Advanced Setting for Ubuntu, Windows Boot Manager, Setup System (αυτό της Microsoft). Πήγα λοιπόν στο Setup System, μετακινήθηκαν καταλάθος τα Linux και τα Windows με την ανάποδη σειρά και τώρα αν ανοίξω το λάπτοπ δεν μου βγάζει επιλογές, πάει κατευθείαν στα Windows.
Μπορείτε σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να ξαναβρώ το Setup System και να επαναφέρω τα Linux στα οποία έχω όλη μου την δουλειά;;;
Δεν ξέρω αν πρέπει να δώσω πληροφορίες της συσκευής μου.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Άγγελε
Δοκίμασε να κάνεις live boot χωρίς εγκατάσταση μια διανομή Linux, ώστε να πάρεις backup τα αρχεία σου σε κάποιον άλλον δίσκο ή στο coud. Μετά, απλά κάνε τα εγκατάσταση από την αρχή. 

Aggelos Panagiotidis απάντησε πριν 2 έτη

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, θα ρωτήσω τον τεχνικό μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για την βοήθεια!!!

Aggelos Panagiotidis απάντησε πριν 2 έτη

Εντάξει βρήκα λύση! Βρήκαμε τρόπο να κάνουμε restart από το recovery στις ρυθμίσεις των windows και ακολουθώντας κάποια βήματα από hardware επιλογές που μας βγάζει βρήκαμε το FIU (κάπως έτσι λεγότανε) δηλαδή το Setup System. FIU το λέει δίπλα από το logo της Microsoft και νόμιζα ότι έλεγε Setup System όπως το λέει και στην λίστα με τις επιλογές συστήματος. Κι από εκεί αλλάξαμε πάλι την σειρά και έγινε όπως ήταν.
Υπάρχει περίπτωση να ξανακάνω ερώτηση για κάποια άλλα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει τα Linux από την αρχή που τα βάλαμε.
Ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Άγγελε!