Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareτι ακριβως δεσμευει απο το υλικο μας στην ram και γιατι?
george turbos ρώτησε πριν 8 έτη

το γνωστο προβλημα οπου μπορεις να εχεις μνημη η οποια σε ενα μεγαλο ποσοστο μπορει να ειναι αχρηστη. τι ακριβως την δεσμευει για το υλικο και πως γινεται να αποδεσμευθει ολη?(και ποιες οι επιπτωσεις αποδεσμευσης) 

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Να αποδεσμευτεί τι ακριβώς; Η δεσμευμένη μνήμη είναι η μνήμη που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σου για να δουλέψει. Αν εννοείς την δεσμευμένη από υλικό μνήμη είναι η μνήμη που έχει δεσμευτεί για τα ενσωματωμένα γραφικά. Αν έχεις εξωτερική κάρτα γραφικών, μπορείς να την αποδεσμεύσεις.

george turbos απάντησε πριν 8 έτη

ας πουμε χθες ενα λαπτοπ ειχε 4gb ram και για χρηση απο το λειτουργικο ειχε μονο 1,71 gb ολα τα αλλα 2,3gb ηταν δεσμευμενα απο το υλικο... προφανως και σκαλωνε με το που ανοιγες το internet αφου για πλακα ενας υπολογιστης πια απαιτει 2 giga ram μονο για τα windows... και μου κινησε την απορια γιατι να συμβαινει αυτο? και προφανως δεν εχει αναγκη 2γκιγκα για γραφικα... ακομη και στο memtest εβγαζε 1,71... ε προφανως μετα το ανοιξα τις "πειραξα" και τωρα ειναι στα 3,46 απο τα 4 γκιγκα... γιατι να μη ξερω ομως που ακριβως δεσμευεται αυτη η μνημη... το bios δεν εχει καμια επιλογη και απο το λειτουργικο δε φαινεται.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν έχεις ενσωματωμένα γραφικά, δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας -> Ρυθμίσεις οθόνης -> Ρυθμίσεις για προχωρημένους -> Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης. Εκεί φαίνεται τι μνήμη δεσμεύεται.