Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΤι γίνεται αν πάω να “τρέξω” 4κ λογισμικό σε 1080p tv?
Mario Jumpman ρώτησε πριν 2 μήνες

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για το site σας κατ αρχάς. Τεράστια βοήθεια για έναν μέσο χρήστη που δε σκαμπάζει πολλά από τεχνολογία. Η ερωτηση: τι θα γίνει αν σε μια τηλεόραση του 2010 full HD,  πάω να προβάλω κάποιο software που τρέχει σε αρκετα υψηλότερη ανάλυση? Πιο συγκεκριμένα για να γίνω κατανοητος: τρέχω ένα emulator του ps1 σε 1080p (ως εκεί π "σηκώνει δλδ η tv) αλλά η ιπποδύναμη του PC μου "σηκωνει" ως 4κ. Αν ανεβάσω την  ανάλυση μέσω των ρυθμίσεων του emulator  σε 4κ, παίζει να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στην οθόνη? η λογική μου λέει ότι απλώς θα "σέρνεται" η εικόνα. Αλλά φοβάμαι για αυτό είπα Να ρωτήσω τους ειδικούς. Επίσης, αν το 4κ είναι επικίνδυνο, θα μπορούσα ίσως να ανεβάσω στα 2κ την ανάλυση ή κι εκεί θα υπάρχει προβλημα/κίνδυνος γ την TV?
Σημειωση: δε ξέρω αν παίζει ρόλο, να αναφέρω ότι η TV είναι μολις 32"

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου, αρχικά να σου πω ότι δεν πρόκειται να χαλάσεις την οθόνη. Προβάλλοντας όμως περιεχόμενο πάνω από τις δυνατότητες που υποστηρίζει η τηλεόραση σου δε θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που είχες ήδη και ίσως και χειρότερο.

Mario Jumpman απάντησε πριν 2 μήνες

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Άρα, αν εγώ πχ βάλω την ανάλυση του emulator στη 2Κ Ανάλυση έστω, και όχι 4Κ π χει μεγάλη απόκλιση από αυτήν του FULL HD, μου λες ότι δε θα ανέβει η ανάλυση καθόλου παραπάνω απ το Full HD. Θα "τερματίσει" δηλαδή εκεί. ή μπορεί το αποτέλεσμα να είναι και χειρότερο. Αλλά σε καμία περίπτωση έστω και ελάχιστα καλύτερο. Κατάλαβα καλά? Αυτό λες? 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Ακριβώς, σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις και μία δοκιμή. Δεν έχεις να χάσεις κάτι.

Mario Jumpman απάντησε πριν 2 μήνες

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Να είσαι καλα