Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορατι ειδους modem χρειαζεται ενα σπιτι;
giorgos papoulidis ρώτησε πριν 8 έτη

απο καιρο με απασχολουσε η λειτουργηκοτητα του router που εχουμε και σκευτομουν να πεισω τους γονεις μου να το αλλαξουμε. ομως πρεπει να ξερω τι να τους προτεινω να παρουμε. ετσι..

  1. ποια η διαφορα αναμεσα σε 2.4Ghz, dual band kai triband
  2. ποιο συμφερει περισσοτερο οταν υπαρχουν πολλες συσκευες και 2 υπολογιστες συνδεμενοι με ethernet και αλλες συσκευες μεσω wifi;
  3. ποιο θα μου προτεινατε μεχρι παραδειγμα 60 ευρω;

    ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας.

6 Απαντήσεις

Costantijn socrates απάντησε πριν 8 έτη

Γειά σου Γιώργο,
Οι συχνότητες του ρούτερ είναι οι 2.4 GHz και η 5 GHz.
Η συχνότητα των 2.4 GHz, χρησιμοποιείται ως επί των πλείστον και από άλλες συσκευές όπως των σταθερών τηλεφώνων που μετακινούνται, τους φούρνους μικροκυμάτων, και άλλα.
Αυτό έχει ως συνέπεια την κακή ποιότητα της συχνότητας φυσικά γιατί και όλοι οι γείτονες εάν σκεφτείς χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα και γίνεται ένας ψιλό χαμός.
Έχει την ιδιότητα στην ασύρματη σύνδεση(Wi-Fi), να στέλνει σήμα μακρυά, πιο μακρυά από την συχνότητα των 5 GHz αλλά δεν είναι τόσο δυνατή όσο η 5 GHz.
Η 5 GHz τώρα συχνότητα, είναι όπως κατάλαβες πιο ισχυρή αλλά πιο 'κοντινή'σε σχέση με την 2.4 GHz, και προς το παρών δεν χρησιμοποιείται τόσο όσο η 2.4 GHz όπου είναι σχεδόν ακόμα η στάνταρντ συχνότητα στην Ελλάδα.
Η διπλή dual band όπως λες, είναι τα ρούτερ όπου μπορούν και στέλνουν/λαμβάνουν ταυτόχρονα και τις 2 συχνότητες.
Με τις καινούργιες τεχνολογίες που υπάρχουν,η συχνότητα των 5 GHz που είναι 3 φορές πιο γρήγορη από αυτή των 2 GHz, όταν βλέπεις για παράδειγμα ένα σάιτ αλλά κατεβάζεις ταυτόχρονα,η 5GHz κατεβάζει και 2.4 GHz σε εξυπηρετεί στο άνοιγμα τις ιστοσελίδας.
Υπάρχει και η τεχνολογία bestorming όπως λέγετε, όπου τα σήματα του Wi-Fi, δεν στέλνονται πλέον χύμα αλλά επιλεγμένα όπου υπάρχει συσκευή που αναζητά σύνδεση με συνέπεια να μην χάνεται το σήμα αλλά και να έχεις πάντα σύνδεση.
Αυτοί οι ρούτερ θα τους βρεις με το χαρακτηριστικό ac όπου μπορείς να καταλάβεις ότι μιλάμε για διπλής συχνότητας ρούτερ.
Οι τριπλής συχνότητας χαρακτηρίζονται με το u όπου τώρα δεν προλαβαίνω να γράψω, θα σου γράψω αμέσως όταν μπορέσω.
[Μόνο οι συντελεστές του PCsteps κάνουν προτάσεις για αγορές]

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

@giorgos papoulidis Αν δεν έχετε 15 ασύρματες συσκευές, οποιοδήποτε απλό router μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δικτύου. Από εκεί και πέρα, αν κάποιες συσκευές υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 801.11ac, ένα αντίστοιχο router θα επιτρέψει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε δύο συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Δεν θα δεις όμως καμία διαφορά στην ταχύτητα του ίντερνετ.

Στα 60 ευρώ, αυτό είναι καλή επιλογή.

@Costantijn socrates , αυτό που γράφεις έχει τεράστιες ανακρίβειες.

Τα 5GHz δεν είναι "πιο κοντινά", λόγω υψηλότερης συχνότητας έχουν χαμηλότερη διεισδυτικότητα, που σημαίνει πως μπλοκάρονται περισσότερο από τοίχους και άλλα εμπόδια. Σε ανοιχτό χώρο δεν υπάρχει καμία σημαντική διαφορά στο εύρος κάλυψης, με δεδομένο πως το router έχει περιθώρια να αυξήσει την ισχύ όσο χρειάζεται για την υψηλότερη συχνότητα.

Επίσης, η επιπλέον ταχύτητα που επιτρέπουν τα 5GHZ με κανένα τρόπο δεν επηρεάζει την πλοήγηση στο ίντερνετ, αφού οι ταχύτητες στο ταχύτερο VDSL είναι χαμηλότερες ακόμα και από το πιο απλό WiFi. Η ταχύτητα των 5GHz επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο μεταφορά αρχείων ανάμεσα σε υπολογιστές στο τοπικό δίκτυο. Αν κατεβάζεις στα όρια της γραμμής, είτε 2,4GHz έχεις είτε 5GHz, είτε WiFi n, ac ή οτιδήποτε, τα ίδια χάλια θα έχει η πλοήγηση στο ίντερνετ.

Το πιο σημαντικό λάθος, αν οι συσκευές που θα συνδέονται ασύρματα στο router δεν υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα WiFi για υψηλότερη ταχύτητα, τα 5GHz δεν κάνουν καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα από τα 2.4GHz. Πολλά παλαιότερα laptop και κινητά δεν υποστηρίζουν το AC.

Τέλος, δεν είδες τον κανονισμό πως μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές? Να μην επαναληφθεί.

giorgos papoulidis απάντησε πριν 8 έτη

εε... το 15 το εννοεις κυριολεκτικα η το εβαλες συμβολικα; γιατι σε καποιες φασεις, θα υπαρχουν 3 υπολογιστες και 3 κινητα συνδεμενα και τοτε ειναι που ισως εχουμε θεμα..

επισης, στα modem εχει φιλτρο το PSTN και το ISDN; ποια ειναι η διαφορα τους; εχει καμια σημαντικη διαφορα στην ελλαδα που εχουμε απαισιο ιντερνετ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Κυριολεκτικά να είχες 15, με 6 συσκευές κανένα router δεν έχει πρόβλημα.

Το PSTN θέλει φίλτρο σε κάθε πρίζα τηλεφώνου, το ISDN θέλει splitter, το οποίο μπαίνει κοντά στο τερματικό του ISDN. Χωρίς το φίλτρο ή το splitter θα υπάρχει θέμα στη χρήση του τηλεφώνου.

Costantijn socrates απάντησε πριν 8 έτη

Εγώ δεν εξυπηρετώ κανέναν για να βγάλω χρήματα Άγγελε όπως κάνεις εσύ και το σάιτ σου και δεν ανέφερα πουθενά στο παιδί να αγοράσει αυτό που αγόρασα εγώ, να διαβάζεις καλύτερα!

Το τι αγόρασα εγώ ανέφερα και φυσικά προτιμώ να μην σας ξανά δω, ακούσω και διαβάσω, παρά να πω ψέματα στο παιδί για να εξυπηρετήσω το κάθε ένα μαγαζί.

Όσο τις ανακρίβειες που αναφέρεσαι, το παιδί δεν μένει στο γήπεδο η σε μεγάλο τσαντίρι, αλλά σε σπίτι από μπετόν, όλα αυτά τα έχω ψάξει και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.Είσαι εσύ και ο κόσμος όλος λοιπόν.

Πάντα αναφαίρετο δικαίωμα μου είναι να αναφέρω το προϊόν που εγώ αγόρασα, χωρίς να προτρέπω το παιδί, το τι θα κάνει ο ίδιος, είναι δικό του κεφάλαιο.

Στους ac ρούτερ περνάνε δεδομένα 3 φορές περισσότερα γι'αυτό και είναι πιο γρήγορα.Ψάξε τα καλύτερα, αυτή, ήταν και η τελευταία φορά φυσικά που μπήκα εδώ.

Ευχαριστώ πολύ για την σύντομη φιλοξενία μέχρι τώρα, αλλά τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι.

Καλή συνέχεια.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τη στιγμή που αναγράφουμε ξεκάθαρα πως "Ερωτήσεις σχετικές με αγορές υπολογιστών και περιφερειακών τις απαντούν αποκλειστικά οι συντελεστές του PCsteps", δεν έχεις κανένα δικαίωμα, πόσο μάλλον "αναφαίρετο".

Το να μην ξαναγράψεις εδώ, πάντως, είναι όντως αναφαίρετό σου δικαίωμα.